Mustafa Denizli istifa mı ediyor?

Beşiktaş Teknik Direktörü Mustafa Denizli, Başkan Yıldırım Demirören ile bir görüşme yapacağını ve istifasını istemesi halinde bunu kabul edeceğini söyledi.

Beşiktaş'ın kendi sahasında Kayserispor'a 1-0 mağlup olduğu karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Denizli, işlerin düşündükleri gibi gitmediğini belirtti.

Denizli, "İşlerimiz maalesef düşündüğümüzsün tam tersinde gelişiyor. Bir dönüşe, bir iyi oyuna 3 puana ulaşmayı başaramıyoruz. Ne kadar iyi oynarsanız ne kadar şansınız olsa bazı şeyleri hallediyor. Ama maalesef bu sene kazanma zorluğu çeken bir görüntümüz var. Bunun düzeltilmesi için bir çok alternatif var.

Bu alternatiflerin hepsini ortaya koymak lazım. Bu iç bünyemizde çözüm bulabilecek. Ben bu takımın lideri ve sorumlusuyum. İşler iyi giderken de gitmezken de pay sahibi olan benim. Burada kişilerin durumu kesinlikle kurumların ve camiaların önüne geçemez. Dolayısıyla önümüzdeki CSKA maçına 10 gün var. Beşiktaş'ta bir şeyler değişmeli. Bu değişikliklerin içinde ben de olabilirim. Bu kulübe gelirken hangi şerefi yaşarken buradan ayrılırken aynı gururu yaşamalıyım. Ama bugün mü olur yarın mı bilemem" dedi.

Başkan Demirören ile pazar günü bir toplantı yapacağını ifade eden Denizli, "Hayatım boyunca mücadele içinde oldum. Çok fazla söylenecek bir şey yok. Bu takımın başındaki kişi olarak düşüncelerimi yönetim ile paylaşırım. Bizim için önemli olan Beşiktaş'ın başarısıdır. Daha fazla söylenecek bir şey yok" dedi.

Bir gazetecinin "Başkan'a istifanızı mı sunacaksınız?" şeklindeki sorusuna ise Denizli, şu cevabı verdi; "Hayır, bir durum değerlendirmesi yapılacak. Çözüm değerlendirmesi yapacağız. Durumumla, daha doğrusu takımla ilgili. Bir şeyler ters gidiyor. Bu doğaldır; ama bu da alternatiflerden biridir. Buradan ayrılmak, geldiğim gibi şerefli bir hadise..."

Başka bir gazetecinin, "Başkan istifanızı isterse kabul eder misiniz?" şeklindeki sorusunu ise Denizli, "Gayet tabi... İsterse bunun uygulaması olmalı. Benim için üzüntü verici veya başarısızlığın görünüşü değil. Camiamız bizden çok şey bekliyor. Beklentilere geçen sene cevap verdik. Bunları başkan ile konuşacağım. Her yıl şampiyonluk kazanan biri değilim; ama işimi ciddi yürüten bir insanım. Bazen işler ters gidebilir. Düşüncelerimin arasında biri istifa da olabilir" ifadelerini kullandı.

Tribünlerden kendisine değil yönetime tepki geldiğinin hatırlatılması üzerine de Denizli, "O tepkinin içinde ben de olmalıyım. Biz bir bütünüz. Biz yönetim ile ayrı bir birim değiliz. Zaman zaman böyle tepkiler taraftarların tepkisi doğaldır. Her zaman böyle tepki ile karşılaşırsınız. Bana direk olarak yapılan bir tepki yok. Ama önemli olan iyi olanı paylaşırken kötüyü de paylaşmalıyız." 

KAYSERİSPOR CEPHESİ

Kayserispor Kaptanı Ali Turan ise, İstanbul'a 3 puan almak için geldiklerini ve bunu başardıkları için mutlu olduklarını söyledi.

Beşiktaş karşısında çok iyi mücadele ettiklerini ifade eden Ali Turan, "Rakibimizin gücünü biliyorduk. Lig'de ve Avrupa'da iyi sonuçlar alamıyorlardı. Haddimizi bilerek oynadık. 75 dakika pozisyon vermedik. Son 15 dakikada doldur-boşalt yaptılar. Buraya gelirken hocamız galibiyet için gidiyoruz demişti; onun yüzünü kara çıkarmadık." diye konuştu.

Bir basın mensubunun "saha içinde bazı pozisyonlarda yerde çok yattıkları" şeklindeki eleştirisine ise Ali Turan, "Oyunun kuralları neyse ona göre oynadık. Beşiktaş'ta aynısını yapabilirdi" diye cevap verdi.

Kayserispor Yardımcı Antrenörü Cüneyt Dumlupınar da, "Buradan galip ayrıldığımız için mutluyuz. Kazanacağımıza inanıyorduk ve bunu başardık" dedi.