Fener 6 da 6 yaptı

Turkcell Süper Lig'de 6. hafta karşılaşmasında Fenerbahçe ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Kadıköy Şükrü Saracoğlu Stadı'nda karşı karşıya geldi ve kazanan taraf, 1-0'lık skorla Fenerbahçe oldu.

 

İlk yarısı da sarı lacivertlilerin 1-0'lık üstünlüğü ile sona eren maçta, Fenerbahçe'ye 3 puanı getiren gol, 34. dakikada Vederson'un serbest vuruşundan geldi. Perşembe günü UEFA Avrupa Ligi'nde bu sahada Twente'ye kaybeden Fenerbahçe, bu skorla bayram öncesi taraftarının yüzünü biraz da olsa güldürmüş oldu.

Bu galibiyetin ardından Fenerbahçe ligde 6'da 6 yapmayı başardı ve 18 puana yükseldi. Geçtiğimiz hafta sahasında Trabzonspor'a 6-1'lik skorla yenilerek çok büyük bir bozguna uğrayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise bu hafta da Fenerbahçe'ye kaybetti ve arka arkaya ikinci yenilgisini aldı. Abdullah Avcı'nın öğrencileri, bu sonuçla ligde 6 puanda kaldı.

Christoph Daum'un çalıştırdığı Fenerbahçe, ligde önümüzdeki hafta Antalyaspor deplasmanına konuk olacak. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise sahasında Sivasspor'u ağırlayacak.

CARLOS YEDEK, VEDERSON İLK 11'DE

Fenerbahçe Teknik Direktörü Christoph Daum, Turkcell Süper Lig'de İstanbul Büyükşehir Belediyespor ile yapılan mücadelede savunmanın solunda değişime giderek Roberto Carlos'un yerine Vederson'a görev verdi.

Alman teknik adam, geçen hafta Bursaspor ile deplasmanda yapılan maçta orta alanın solunda Dos Santos'un yerine şans verdiği Vederson'u, bu hafta da sol bekte Roberto Carlos'u yedeğe çekip bu mevkide görevlendirdi. Ligde geçen hafta Bursaspor maçına yedek çıkan Dos Santos, İstanbul Büyükşehir Belediyespor mücadelesinde 11'deki yerini aldı.

Twente maçında omuzundan sakatlanan ve lig maçında forma giymesinin zor göründüğü açıklanan Gökhan, maça yetiştirilerek ilk 11'e girdi. Fenerbahçe'de cezalı Emre'nin yerine orta alanda, geçen hafta Bursaspor mücadelesinde olduğu gibi yine Mehmet Topuz görev aldı.

HIZLI BAŞLADI!

Kadıköy'de Fenerbahçe ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan karşılaşmada, oldukça hızlı ve yüksek bir tempoyla başladı. Mücadelenin başlangıç düdüğünden itibaren iki takım da gol bulmak için karşı karşı kaleye yüklenmeye başladı.

Karşılaşmanın ilk 15 dakikalık periyodunda ev sahibi Fenerbahçe, Dos Santos, Alex de Souza ve sağ kanattan da Kazım'ın bindirmeleriyle geliştirdiği ataklarda, hücumda son adam olan Daniel Güiza'yı topla buluşturarak gol bulmayı amaçlarken; İstanbul Büyükşehir Belediyespor da Gökhan Kaba ve Tum gibi oyuncularıyla gol aradı. Oyunun bu bölümlerinde iki takım da golü bulamadı.

FENERBAHÇE YÜKLENİYOR

Fenerbahçe ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan mücadelede, ilk yarının son yarım saatlik bölümüne girerken kontrol ev sahibi ekibin eline geçti. Sarı lacivertliler, maçın 15. dakikasından itibaren oyunu rakip yarı sahaya yıkmayı başarırken; özellikle Dos Santos'un bulunduğu kanat çok iyi işledi ve akınların büyük bölümü buradan geldi. Fenerbahçe, oyunun bu dakikalarında İspanyol golcü Daniel Güiza, Brezilyalı Dos Santos ve Kazım Kazım ile bazı gol pozisyonlarına girse de, bunları değerlendiremedi.

Fener 6 da 6 yaptı

Sarı lacivertliler, taraftarlarının desteği ile oyunun son 20 dakikalık bölümüne girerken de bu baskısını sürdürdü. Fenerbahçe'de savunmanın da ileri çıkmasıyla oyun tamamen rakip yarı sahaya yığılırken, İstanbul Büyükşehir Belediyespor da bu dakikalarda İskender ve Gökhan gibi süratli hücum oyuncularıyla gol bulmayı amaçladı.

VEDERSON MERMİ GİBİ VURDU!

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'a karşı Fenerbahçe'nin golü 34. dakikada Vederson'dan geldi. Bu dakikada sarı lacivertliler Mehmet Topuz'un kaleyi karşıdan gören bir noktada yerde kalmasıyla serbest vuruş kazandı. Kaleye yaklaşık 25 metre mesafeden oluşan serbest vuruşta topun gerisine gelen Vederson, sol ayağıyla yaptığı sert vuruşta kaleci Oğuzhan'ı mağlup etti ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Fener 6 da 6 yaptı

İlk yarıda 15. dakikadan itibaren sağlı sollu ataklarla rakip kaleye gelmeye çalışan, oyunu İstanbul Büyükşehir Belediyespor yarı sahasına yıkarak rakibini bunaltan Fenerbahçe, serbest vuruştan kazandığı bu golün ardından kalan dakikalarda oldukça rahatladı. Buna rağmen oyunun kontrolünü elinden bırakmayan sarı lacivertliler, agresif futbolunu sürdürerek rakibinin oyun kurmasını engelledi.

İlk yarıda başka gol gelmeyince Fenerbahçe soyunma odasına 1-0'lık üstünlük ile giden taraf oldu.

'AKIN AKIN' BELEDİYE

Turkcell Süper Lig'in 6. haftasında Fenerbahçe deplasmanına konuk olan ve maçın ilk yarısını 1-0 geride tamamlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da, ikinci yarıda yıldız oyuncu İbrahim Akın oyuna dahil oldu. Abdullah Avcı'nın takımı, İbrahim Akın'ın oyuna girmesiyle bu devreye hücumda daha aktif bir futbol oynayarak başladı.

İkinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde İbrahim Akın ve Gökhan Kaba ikilisiyle Fenerbahçe savunmasında özellikle Bilica'yı çok zorlayan İstanbul Büyükşehir Belediyespor, geliştirmeye çalıştığı ataklarda golü bulamadı. Bu bölümlerde Fenerbahçe'nin de oyuna tam anlamıyla konsantre olamaması ve orta alanda çok basit top kayıpları yapmasıyla hücuma rahat çıkan konuk takım, yine de net gol pozisyonu bulamadı ve sayıya ulaşamadı.

DAUM'DAN OYUNA DOKUNUŞ...

Fener 6 da 6 yaptı

Sahasında oynadığı İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında, ikinci yarının ilk 15 dakikalık bölümünde hücum hattında organize olamayan ve kendi kalesinde baskı gören Fenerbahçe'de teknik direktör Daum, son yarım saatlik bölüme girilirken oyuna müdahale etti.

Maça iyi başlamasına rağmen ilerleyen dakikalarda oyundan düşen ve etkisiz hale gelen Kazım'ı oyundan alan Alman teknik direktör, yerine Semih'i sahaya sürerek takımının hücum hattındaki etkinliğini artırmak istedi.

Fenerbahçe bu değişikliğin ardından çift forvete geçerken, geriden Andre Dos Santos ve Alex'in taşıyacağı toplarda Semih-Güiza ikilisiyle gol bulmayı amaçladı.

ZOR DA OLSA BİTİRDİ...

Fenerbahçe ile İstanbul Büyükşehir Belediyespor arasında oynanan mücadelede, son 30 dakikalık bölümde de durgun olan taraf Fenerbahçe, istekli oynayan takım ise İstanbul Büyükşehir Belediyespor'du. Her geçen dakika biraz daha risk almaya başlayan konuk takım, oyunun bu bölümlerinde topa daha fazla sahip olan ve daha istekli olan taraftı.

Oyunun düşük temposunu bu bölümlerde fazla yükseltmeyen ve zaman zaman çok adamla savunmasına çekilerek gol yememeyi amaçlayan Fenerbahçe, maçın son düdüğüyle birlikte zor da olsa amacına ulaşan takım oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyespor ataklarında savunmasında açık vermeyen ve hata yapmayan sarı lacivertliler, ikinci golü bulamasa da maçtan 3 puanla ayrılmayı bildi.

MAÇTAN DAKİKALAR (İLK YARI)

3. dakikada sağdan ceza alanına gelen topa müdahale etmeye çalışan Volkan Demirel'in elinden kaçırdığı topu, Gökhan Kaba, Zeki'nin önüne çıkardı. Bu futbolcunun vuruşunda, Gökhan Gönül'e çarpan top, rakip takımı mutlak bir golden etti.
12. dakikada Alex'in soldan ceza alanına gönderdiği topa kafayla Dos Santos'un vuruşunda, yükseklik kazanan meşin yuvarlağı kale önünde kaleci Oğuzhan kontrol etti.
18. dakikada hızlı bir şekilde topla sağdan korner çizgisine doğru inen Kazım yerden içeriye ortaladı. Güiza, altı pas çizgisi üstünde meşin yuvarlağa dokunamayınca topu savunma kontrol etti.
20. dakikada Fenerbahçe önemli bir gol fırsatını değerlendiremedi. Dos Santos'un pasıyla soldan Alex'in rakip ceza alanına taşıdığı topla oluşan pozisyonda, Güiza'nın kale önünde üst üste iki vuruşunda da top kaleciden döndü. Kaleciden dönen meşin yuvarlağı savunma uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.
30. dakikada Vederson'un pasıyla ceza alanı içinde topla buluşan Dos Santos'un vuruşunda, İstanbul Büyükşehir Belediyespor savunmasından dönen topu, Kazım tamamlamak istedi, ancak meşin yuvarlak bu kez de savunmadan döndü.
34. dakikada Mehmet Topuz'un düşürülmesiyle ceza alanının yaklaşık 30 metre dışından kazanılan serbest atışı kullanan Vederson, oldukça sert bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi.
40. dakikada Dos Santos'un pasıyla ceza alanının hemen önünde topla buluşan Alex'in sert şutunda, meşin yuvarlak yandan auta gitti.

MAÇTAN DAKİKALAR (İKİNCİ YARI)

48. dakikada İbrahim'in ceza alanın dışından şutunda, kaleci Volkan Demirel topu yatarak kontrol etti.
78. dakikada Semih'in sağdan ceza alanına gönderdiği topa ön direkte Alex'ten önce savunma ayak koyarak meşin yuvarlağı kornere gönderdi.
84. dakikada Uğur, ceza alanına doğru taşıdığı topu yayın üzerindeki Semih'e verdi. Semih'in şutunda, kaleci Oğuzhan'dan oyun alanına dönen topla oluşan pozisyonda İstanbul Büyükşehir Belediyespor savunması meşin yuvarlağı uzaklaştırarak tehlikeyi önledi.
90. dakikada Semih'in sol çaprazdan sert şutunda, kaleci Oğuzhan topu kornere çeldi.

FENERBAHÇE: 1 - İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: 0

Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Hüseyin Göçek, Alpaslan Dedeş, Cemal Bingül 
Fenerbahçe: Volkan Demirel, Gökhan, Lugano, Bilica, Vederson, Kazım  (Dk. 65 Semih), Cristian, Mehmet Topuz  (Dk. 71 Selçuk), Dos Santos  (Dk. 83 Uğur), Alex, Güiza
İstanbul Büyükşehir Belediyespor: Oğuzhan, Kus, Cesario, Metin, Ekrem, İskender  (Dk. 46 İbrahim), Sylla, Okan, Zeki, Tum, Gökhan Kaba  (Dk. 61 Ali, Dk. 79 Serhat)
Gol: Dk. 34 Vederson (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 53 Bilica, Dk. 90+3 Alex (Fenerbahçe), Dk. 72 Tum, Dk. 80 Okan, Dk. 81 Metin (İstanbul Büyükşehir Belediyespor)