Bu defa olmadı

Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda çeyrek finale çıkmayı daha önce garantileyen 12 Dev Adam, liderlik maçında Slovenya'ya yenildi. Polonya'daki ilk mağlubiyetini alan ay-yıldızlı ekibimiz, F Grubu'nu ikinci sırada bitirip Yunanistan ile eşleşti.

  Polonya ' da dü ; zenlenen Avrupa Basketbol Şampiyonası ' nda ilk 5 maç ; ını kazanan 12 Dev Adam , nefesleri kesen ikinci turun son sınavında Slovenya ' ya 69-67 yenildi .
Maç ; a pota altından bulduğu basketlerle başlayan Slovenya 2 . dakikayı 5-0 ö ; nde geç ; se de , Ersan ' ın skorer oyunuyla rakibine direnen ay-yıldızlı ekibimiz , Sinan ' ın basket faulden kazandırdığı 3 sayıyla 5 . dakikada skoru 9-9 yaptı . Ancak 5 dakika boyunca Ersan ' ın iki ü ; ç ; lü ; k basketi dışında skor bulamayan ve savunmada da istediklerini yapamayan millilerimiz , Slovenya ' nın farkı 10 sayıya ç ; ıkardığı ilk periyodu 24-15 geride bitirdi .

19 SAYI ERİTTİK
İkinci ç ; eyreğe de tutuk başlayan Devler , Ersan ' ın kenarda olduğu 6 dakikada sadece 3 sayı atıp , rakibe peş peşe boş şut imkanları tanıyınca , Slovenler 15 . dakikada farkı 19 sayıya kadar ç ; ıkardı : 18-37 . Bu dakikadan itibaren tam saha baskılı alan savunmasına başlayan ve rakibi peş peşe top kayıplarına zorlayan ekibimiz , Slovenya ' ya 4 dakika sayı şansı tanımayınca farkı 5 sayıya kadar indirmeyi başardı , son saniyelerde yediği basketle devreyi 32-39 yenik kapadı .
İkinci yarının ilk dakikalarında hü ; cumda zorlanıp , farkın 10 sayıya ç ; ıkmasına engel olamayan millilerimiz , Hidayet ' in devreye girmesiyle arayı kapattı , 27 . dakikada Semih ile 48-47 ö ; ne geç ; meyi de başardı . Ancak dışarıdan yü ; ksek yü ; zdeyle isabetli şut atan Slovenya , yeniden ö ; ne geç ; ti ve Lakovic ' in basketleriyle son ç ; eyreğe 52-57 ö ; nde girdi .
4 . periyodun başında Slovenya 54-60 ' lık skoru yakalayınca tekrar alan savunmasına dö ; nen millilerimiz , yine rakibin hızını kesti , Ö ; mer Aşık ile son 4 dakikaya girilirken farkı 1 sayıya indirdi : 60-61 . Ancak Nachbar ile suskunluğa son veren Slovenya son dakikaya 62-68 ' lik ü ; stü ; nlü ; kle girmeyi bildi .
40 saniye iç ; inde Ö ; mer Aşık ve Ender ' in serbest atıştan bulduğu 5 sayıyla skor 67-68 ' e geldi . Udrih 9 saniye kala 2 ' de 1 atıp skoru 67-69 yaptı . Son hü ; cumda Engin ile boş ü ; ç ; lü ; k imkanı da bulan Tü ; rkiye , baskete ulaşamayınca grubu ikinci sırada tamamladı .