Süper Lig zorlu geçecek

Kayserispor Teknik Direktörü Tolunay Kafkas, son iki yıl içerisinde ligde takımlar arasında maç kazanmanın her takım için eşit oranda olduğunu söyledi.

 

Turkcell Sü ; per Lig ' de Anadolu takımlarının eskisi gibi zayıf , her şeye razı olan bir kadro ile yola ç ; ıkmadığını ve daha gü ; ç ; lü ; olduğunu aktardı . Kafkas , Anadolu takımlarının gü ; ç ; lü ; olmasının ise ligdeki bü ; tü ; n maç ; ları daha zorlaştırdığını ve futbolseverlerin keyifle maç ; izlediğine dikkat ç ; ekti .

Kayserispor ' un mevcut kadrosunda ç ; ok ciddi değişiklikler yapmayarak genç ; lere fırsat verdiğini aktaran Tolunay Kafkas , takım kadrosunda yer alan bü ; tü ; n genç ; oyuncuların aynı zamanda milli takım oyuncaları olduğunu belirtti .

Tolunay Kafkas , Sü ; per Lig ' de istikrarlı bir performans gö ; steren Kayserispor ' un , kulü ; p tarihinde ilkleri de yaşadığını anımsatarak , şunları sö ; yledi : ' Kayserispor Anadolu takımlarına model oldu . Bugü ; n Sivasspor ' un geç ; en sezon ortaya koyduğu performans Anadolu takımları iç ; in yen bir dö ; nem oldu . Bakıyoruz birç ; ok takım başarı elde edebilmek iç ; in bizim uyguladığımız modelleri uyguluyor . Sonuç ; olarak son iki sezondur ligde kolay maç ; lar kazanılmıyor . Bü ; yü ; k takımlar ç ; ok zorlanıyor . Ligde bir seviye geldiğini sö ; yleyebiliriz . Bugü ; n iç ; inde aynı şey geç ; erli . Anadolu takımlarının gü ; ç ; leri her geç ; en gü ; n arttıkç ; a da ligde kolay maç ; olmayacak . Puan almak zorlaşacak . Bu durum ise insanların zevkle futbol seyretmesini sağlayacak . '

Kafkas , Anadolu ' da futbola yapılan yatırımın genç ; yeteneklerin ö ; nü ; nü ; aç ; acağı gibi Avrupa maç ; larında da başarıların artacağını dikkat ç ; ekti . Daha fazla başarı iç ; inde şehirlerin takımları iç ; in birlik ve beraberlik iç ; erisinde olması gerektiğini anlatan Kafkas , ' Kayserispor ' un daha iyi başarılar elde etmesi iç ; inde şehrin daha ç ; ok desteğine ihtiyacımız var . Kayseri ' nin bir takımı var ve bu da Kayserispor . Kayserispor ne kadar başarılı olursa şehir tanıtımı o kadar fazla olur . Şehrin geleceği o kadar ö ; nemlidir . Biz herkesin ü ; zerine dü ; şen gö ; revi yapmasını ve Kayserispor ' a herkesin sahip ç ; ıkmasını istiyoruz . ' diye konuştu .

İstanbul ' da Beşiktaş ile oynayacakları maç ; ı da değerlendiren Tolunay Kafkas , Galatasaray maç ; ında kö ; tü ; bir futbol sergilemediklerini ama buna rağmen mağlup olduklarını hatırlatarak , ' Beşiktaş karşısında benzer hatalara dü ; şmeyeceğiz . Tek amacımız kazanmak . ' şeklinde konuştu .