Sıradaki hedef Slovenya

Avrupa Şampiyonası'na 5'te 5 yapan 12 Dev Adam, ikinci gruptaki 3. maçında Slovenya karşısında...

 

Eurobasket 2009 ' da oynadığı 5 maç ; ta 5 galibiyet alarak destan yazan ve tü ; m Tü ; rkiye ' yi sevince boğan 12 Dev Adam , bu akşam eleme grubundaki son maç ; ında TSİ 22 . 00 ' de Slovenya karşısına ç ; ıkacak . Devlerimiz , Sloven engelini de aştığı takdirde F Grubu ' nu yenilgisiz olarak 1 . sırada tamamlayacak .

Turnuvada bugü ; n oynayacağımız Slovenya maç ; ının sonucuna gö ; re ç ; eyrek finaldeki rakibimiz belli olacak . Slovenya ' yı devirirsek grubu namağlup lider bitirip E Grubu ' nun 4 . ' sü ; Hırvatistan ile eşleşeceğiz . Yenilgi halinde
ise rakip Yunanistan . 12 Dev Adam ' ın ç ; eyrek final maç ; ı 18 Eylü ; l ' de .

Slovenya ile daha ö ; nce 6 kez karşılaşan ( A ) Milli Basketbol Takımı , bu karşılaşmalarda 3 galibiyet , 3 de yenilgi aldı . Efes Pilsen World Cup ' ta 4 kez karşılaşan iki ü ; lke , 2 ' şer kez sahadan mutlu ayrıldı .

Japonya ' da 2006 yılında dü ; zenlenen 15 . Dü ; nya Basketbol Şampiyonası ' nda Tü ; rkiye , Slovenya ' yı 90-84 yenerken , İspanya ' da 2007 yılında organize edilen 35 . Avrupa Basketbol Şampiyonası ' nda ise Slovenya sahadan 66-51 galip ayrılmıştı .

A Milli Basketbol Takımı ' nın Slovenya ile bu akşam yapacağı karşılaşma saat 22 . 00 ' da başlayacak ve NTV ' den yayınlanacak .