12 Dev Adam'dan 4' te 4

36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda 3'te 3 yaparak ikinci tura yükselen A Milli Takımımız grubunun favori takımı İspanya önüne çıktı. Maç saat 16.45'te başladı.

 

Maç ; ın ilk 4 dakikası 12-8 İspanya ' nın ü ; stü ; nlü ; ğü ; ile geç ; ti . Bu dakikalarda İspanyol Navarro 7 sayısı var . Millilerimiz Gasol ' lu İspanya karşısında ikili oyunu ç ; ok iyi uygularken acele kullanılan 3 ' lü ; k atışlarda problemimiz var gibi gö ; rü ; nü ; yor . Bu hataların ardından ilk molayı Tanjeviç ; aldı .

6 . dakika geç ; erken molanın ardından milli takımımız kullandığı 3 tane 3 ' lü ; k atıştan 1 ' ini isabet ettirdi , birinde de Ö ; mer Onan aldığı ribaundu sayıya ç ; evirdi . Bu dakikalar 14-13 İspanya ' nın ü ; stü ; ndü ; ğü ; ile tamamlandı .

7 . dakikaya geldiğimizde Ö ; mer Onan , İspanyol Gasol ' un ü ; zerinden mü ; kemmel bir smaç ; yaptı .

8 . dakikaya yaklaşılırken Tü ; rkiye oyundaki tutukluğu ü ; zerinden atarak gerken mü ; cadeleci kimliğine kavuşmuş gibi gö ; rü ; nü ; yor . Bu dakikalarda Millilerimiz , İspanya karşısında 17-16 ö ; ne geç ; ti ve İspanya koç ; una mola aldırdı .

İlk periyodu 22-20 İspanya ö ; nde tamamladı .

Maç ; ın ilk periyodunda Tü ; rkiye , İspanyollar kaşısında pota altında ikili oyunu ç ; ok iyi uyguladığı gö ; rü ; lü ; rken , daha ö ; nceki turnuvalarda başımızı yakan 3 sayılık atışlarda ve faul atışlarında biraz problemimiz olduğu gö ; ze ç ; arptı .

İkinci ç ; eyrekte hava atışı İspanya ' nın oldu .

İlk iki dakika geç ; erken iki takımda pota altını kullanmaya gayret ederken Tü ; rkiye , yaptığı iki hü ; cumdan da eli boş dö ; ndü ; , İspanya pota altında Navorro ve Gasol ile yakaladığı fırsatları iyi değerlendirince 26-20 ö ; ne geç ; ti .

İkinci ç ; eyreğin 3 dakikasından itibaren milillerimiz pota altında başarılı olmaya başladı . Takımızda uzunlar birebirde başarılı olamayınca kısalar devreye girerek 6 sayı ü ; reterek skoru 26-27 ' ye getirdi .

İlk 5 dakikada ribauntlarda İspanya ' nın gö ; zle gö ; rü ; lü ; r bir ü ; stü ; nlü ; ğü ; var .

Hidayet ilk sayısı ikinci yarının 6 . dakikasında ü ; retebildi . 28-31

İkinci ç ; eyreğin bitmesine iki dakika kala Kerem Tunç ; eri ' nin 3 ' lü ; ğü ; yle Tü ; rkiye 33-31 ö ; ne geç ; ti .

Tü ; rkiye ilk yarının sona ermesine 3 saniye kala Ersan İlyasova ' nın 3 sayılık basketiyle 36-34 ö ; nde tamamladı .

İkinci ç ; eyrekte İspanya alan savunmasına geç ; ti . Millilerimiz uzunlarımızın tutuk gö ; rü ; ndü ; ğü ; anlarda kısa oyuncularla pota altını ç ; ok başarılı bir şekilde kullanarak oyunu bırakmadı , hü ; cum ve savunma ribauntlarındaki dezavantajına rağmen milli takımımız ilk yarıyı 36-34 ö ; nde tamamladı .

İKİNCİ YARI BAŞLADI

İkinci yarıya İspanya başladı . Ribauntlarda yine İspanya ü ; stü ; n gö ; rü ; nü ; yor . Millilerimiz kullandığı acele ve dengesiz şutları sonuç ; suz kalırken İspanya Navarro ' nun 3 ' lü ; k atışı ve Fernandez ile skoru İspanya lehine 43-39 yaptı . İkinci yarının başında ü ; ç ; dakikada İspanya ' dan 9sayı yedik .

Ü ; ç ; ü ; ncü ; ç ; eyreğin ilk 5 dakikasında 4 ' ü ; ncü ; 3 sayılık şutumuzda isabet kaydedemedik . İkinci yarıda şu ana kadar herşey İspanya ' nın istediği gibi gö ; rü ; nü ; yor .

Millilerimiz Ersan İlyasova ile bulduğu en sonunda 3 ' lü ; k atışı değerlendirdi . 44-43

6 ' ıncı dakika geride kalırkan Marc Gasol ' a teknik faul verildi . Ersan iki serbest atışı da sayıya ç ; evirdi . Millilerimiz skoru 46-44 yapınca İspanya koç ; u mola aldı .

Millilerimiz bu dakikaya kadar 12 ü ; ç ; sayılık atıştan 3 ' ü ; nü ; sayı yapabildi .

Bu ç ; eyreğin son dakikasının iç ; inde Tü ; rkiye yaptığı hü ; cumlardan ü ; st ü ; ste eli boş dö ; nü ; nde İspanya farkı 1 ' e indirdi . Skor 49-48 Tü ; rkiye lehine .

Ü ; ç ; ü ; ncü ; periyotun son kısmında İspanya Milli Takımı ö ; nemli oyuncularını maç ; ın son anlarında dinç ; tutubilmek iç ; in kenarı aldı .

Maç ; ın bu anına kadar millilerimizden Ersan , Ender ve Ö ; mer etkili daha gö ; rü ; nü ; rken , Hidayet Tü ; rkoğlu bu dakikaya kadar pek varlık gö ; steremedi .

Son ç ; eyreğin ilk dakikalarında her iki takımda hü ; cumlardan eli boş dö ; ndü ; .

İlk dakika geride kalırken İspanya 50-49 ö ; ne geç ; ti .

Maç ; ta bu dakikaya kadar serbest atışlarda yü ; zde 50 ' lik 3 sayılık atışlarda da yü ; zde 20 ' lik bir yü ; zdeyle oynuyoruz .

3 sayılık talihsizliğimizi ü ; ç ; ü ; ncü ; dakikada Engin ile bozduk . Ancak İspanya hemen cevap verdi . Şu anda skor 55-53 Tü ; rkiye ' nin lehine .

Son ç ; eyreğin 5 . dakikasına girerken İspanya yeniden alan savunmasına geç ; ti . İspanya alan savunmasının ardından milllilerimiz atış tercihlerini yanlış kullanmaya başladı . Ü ; st ü ; ste attığımız 3 ' lü ; k şutlarımızı sayı yapamadık .

Maç ; ın bitmesine 4 dakika kala Hidayet değişiklik sandalyesine geldi ve Tanjeviç ; molayı alıyor . Molanın ardından şu anada kadar 2 sayısı bulunan Hidayet Tü ; rkoğlu oyuna yeniden girdi .

Millilerimiz oyunun son 2 dakika 30 saniyesinde Engin ve Semih ile yeniden ö ; ne geç ; erek skoru 59-56 yaptı . İspanyol koç ; mola aldı .

Son dakikaya ü ; ç ; sayı farkla girerken Hidayet ' in İspanyollara yaptığı asist ile skor 61-60 oldu .

Baştan sona heyecandan nefesimizi tutarak seyrettiğimiz maç ; ta 12 Dev Adam maç ; tan 63-60 galip ayrılmasını bildi .

İLK 5 ' LER

Tü ; rkiye : Ersan , Ö ; mer Aşık , Ö ; mer Onan , Kerem Tunç ; eri , Hidayet Tü ; rkoğlu

İspanya : Reyes , Fernandes , Navarro , Rubio , Gasol

Millilerimiz Litvanya , Bulgaristan ve Polonya ' yı elemişti . F Grubunda karşılaştığımız İspanya dışında Tü ; rkiye ' nin rakipleri arasında Polonya , Sırbistan , Litvanya , Slovenya bulunuyor

Ersan : İspanya bizden korksun

12 Dev Adam ' ın bü ; yü ; k ç ; ıkışının mimarları arasında yer alan Ersan İlyasova ile geride kalan ü ; ç ; maç ; ı ve kendisinin yakından bildiği bugü ; nkü ; rakibimiz İspanya ' yı konuştuk . Ö ; ncelikle ilk turdaki ü ; ç ; maç ; ı kazandıkları iç ; in ç ; ok mutlu olduklarını anlatan genç ; yetenek , takım oyunu oynayarak bu işin ü ; stesinden geldiklerini sö ; yledi . İlyasova , ' Şampiyona ö ; ncesi Kerem Gö ; nlü ; m ' ü ; n başına gelenler beni ü ; zdü ; . Bu durum ayrıca benim bu bö ; lgede , yani 4 numaralı pozisyonda da yalnız kalmama sebep oldu . Ama ben bö ; yle bir durumu daha iyi ç ; alışarak doldurmaya ç ; alıştım . Takım arkadaşlarımın da katkısıyla yü ; kü ; m hafifledi . ' dedi . Bugü ; n oynayacakları İspanya ' nın turnuvanın favorisi olduğunu dile getiren Ersan , Tü ; rkiye ' den de korkulması gerektiğine dikkati ç ; ekti . Başarılı basketbolcu , ' Onlar son dü ; nya şampiyonu . Dolayısıyla onlara karşı iyi konsantre olmalıyız . Burada Barcelona ' dan takım arkadaşlarıma karşı oynayacağım . Takımda her şey yerinde . Bü ; tü ; n arkadaşlar Ay-Yıldızlı formanın hakkını vermek iç ; in ter dö ; kü ; yor . ' değerlendirmesinde bulundu . İspanya ' nın kendilerinden korkması gerektiğini ifade eden Ersan , ' Onlar son dü ; nya şampiyonu olabilir ama biz Tü ; rk ' ü ; z ve onlardan kesinlikle korkmuyoruz . ' şeklinde konuştu .

Barcelona ' nın ardından NBA takımlarından Milwaukee Bucks ' a geri dö ; nen Ersan İlyasova , bununla ilgili de şu yorumda bulundu : ' NBA iç ; in hayallerimin bir kısmını gerç ; ekleştirdim diyebilirim . Bunun iç ; in ç ; ok mutluyum . Şimdi sıra Hidayet Tü ; rkoğlu gibi final oynamak . İnşallah bunu da başarırım .