Terim ne yapmaya çalışıyor?

Euro 2008’de 3’üncü olan, birçok yıldızı kadrosunda bulunduran Türkiye nasıl oluyor da 2010 Dünya Kupası’na gidemiyor? Bu başarısızlığın sorumlusu kim? Cevap aslında çok basit: İmparator lakaplı Fatih Terim!

 

Euro 2008 ' de ilk 8 ' de yer alan takımların 2010 Dü ; nya Kupası Elemeleri ' ndeki duruma baktığımızda aslında elde ettiğimiz 3 ' ü ; ncü ; lü ; ğü ; n tamamen tesadü ; f eseri olduğunu rahatlıkla gö ; rebiliyoruz . Euro 2008 ' in şampiyonu İspanya bizim grubumuzda lider . İkinci Almanya 4 . grupta lider . Dö ; rdü ; ncü ; Rusya , Almanya ' nın 1 puan gerisinde ve play-off ' u garantilemiş durumda . İtalya 8 . grupta lider . Hollanda 9 . grupta lider . Hırvatlar 6 . grupta ve ikinci . Sadece Portekiz grubunda 3 . sırada fakat play-off şansı hala devam ediyor . Yani Euro 2008 ' deki ilk 8 takımdan sadece Tü ; rkiye Dü ; nya Kupası ' na katılma şansını 2 maç ; ö ; nceden kaybetti .

Tü ; rk Milli Takımı ' nın Euro 2008 ' deki başarısının tamamen kendi başarısı olduğunu vurgulayan Terim , o zaman yaptığı aç ; ıklamalarda ; &ldquo ; ( . . ) İsviç ; re maç ; ında yağmur yağmadı , tufan ç ; ıktı . . 2 adam değiştirip oyuna mü ; dahale ettim . . Sonuç ; ortada . . Ç ; ek maç ; ında 2-0 mağlupken santrfor ç ; ıkardım . . Yardımcılarım bile bana itiraz etti . . Ama 3-2 ' yi bulduk . . Sonra Hırvatlar 5 dakika bizi ezdi . . Tedbir almam gerekirken Semih ' i sokup ç ; ift santrfora ç ; ektim . . ( . . ) Bazen ' Bir antrenö ; rü ; n takıma faydası yü ; zde kaç ; tır? ' deniyor . . Şu konuşmadan sonra bu yü ; zde şimdi daha dikkatli analiz edilsin . . Kü ; ç ; ü ; mser gibi bir yü ; zdeyle olmaz . Kimi zaman antrenö ; re galibiyet hakkını vermek gerek . . &rdquo ; gibi şeyler sö ; ylemiş ve başarıyı kimseyle paylaşmamıştı . Fatih Terim , 2010 Dü ; nya Kupası ' na gitmemiz iç ; in mutlaka kazanmak zorunda olduğumuz fakat bunu başaramadığımız ve ' Dü ; nya Kupası ' na katılma hayallerimizin tü ; kendiği maç ; tan sonra yaptığı aç ; ıklamada ise ; &ldquo ; Hakem kö ; tü ; niyetliydi , zemin bozuktu , sakat ç ; oktu , oyuncular kö ; tü ; ydü ; &hellip ; &rdquo ; diyerek suç ; u başkalarına attı . Yani iyi gü ; nde başarı Fatih Terim ' in , kö ; tü ; gü ; nde başarısızlık hakemin , futbolcuların ve saha zemininin!

Grubun ilk maç ; larında rakiplerini ciddiye almayan , en zayıf takımlara puan kaybeden ve &ldquo ; Ö ; nü ; mü ; zdeki maç ; ların hepsini alıp Dü ; nya Kupası ' na gideceğiz&rdquo ; deyip masallar anlatan Fatih Terim ' e Tü ; rk halkının sabrı kalmadı . Elimizde bu kadar yetenekli futbolcular varken Dü ; nya Kupası ' na katılmamak tü ; m vatandaşlarımızı ü ; zü ; yor . Bosna Hersek maç ; ından sonra sokaklarda , kafelerde , ü ; niversite kantinlerinde , iş yerlerinde herkes Millilerin durumunu konuşmakta ve aynı şeyi sö ; ylemekte ; &ldquo ; Bu başarısızlık tamamen Fatih Terim ' in suç ; u . Takımın başında kim olursa olsun biz Dü ; nya Kupası ' na giderdik . Artık Fatih Hoca istifa etmeli . Milli Takım ' ın başına Ertuğrul Sağlam , Aykut Kocaman gibi genç ; beyinler geç ; meli . &rdquo ; Bakalım Fatih Terim halkın bu sö ; ylediklerine katılıp istifa mı edecek yoksa biz 2010 ' u kaç ; ırdığımız gibi 2014 ' ü ; ve 2018 ' i de kaç ; ıracak mıyız!