Dünya şampiyonu çift cinsiyetli

Bugün yayınlanan raporlara göre dünya şampiyonu atlet Semenya'nın Hermafrodit, yani çift cinsiyetli, olduğu iddia edildi.

 

MADALYA ELİNDEN ALINABİLİR

Semenya ' nın 800 metrelik inanılmaz koşusunun ardından bu testleri isteyen Uluslararası atlet Federasyonu ' na yakın kaynaklar , bu sonucun madalyanın elinden alınması anlamına gelebileceğini belirtiyorlar .

iddiaya gö ; re Semenya ' nın rahmi veya yumurtalıkları yok fakat vü ; cudunun iç ; kısmında testosterone yani erkeklik hormonu salgılayan testisleri var .

Semenya ' nın cinsiyeti konusunda yapılan spekü ; lasyonlar bü ; yü ; k tartışmalara neden oluyor . Gü ; ney Afrikalı politakacılar bu tarz aç ; ıklamaları ' ırkç ; ı ve ayrımcı ' olarak nitelendiriyorlar . Doğum belgesi genç ; kadının bir kız olarak dü ; nyaya geldiğini gö ; steriyor ve yapılan idrar testlerinde normalin ü ; stü ; nde erkek hormonlarına rastlandığı halde bunun referans değerin ç ; ok ü ; stü ; ğnde olmadığı da bilniyor .

Uluslararası atlet Federasyonu ' ndan bir kaynak bugü ; n . ' Semenya ' nın ç ; ift cinsiyetli olduğuna dair artık kesin kanıt var . Fakat bu konu Afrika Atlet Federasyonu ve Gü ; ney Afrika ile araları bozuyor . Herşey kitabına gö ; re yapılmalı . Bizim bulgularımızda bir kuşkuya yer yok . Yapılan birç ; ok tetkik var . Tanı koyulması eskisine gö ; re daha kolay . Bizim iç ; in şimdi asıl sorun , bunun artık ç ; ok ö ; zele girmiş olması . Yani artık ' gerç ; ek bir kadın ' olmadığı konusu ç ; ok hasas .