Aslantepe'de son durum

Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) Seyrantepe Projesi için hak ediş ödemek suretiyle bugün yaptığı ihalenin son oturumunda en düşük teklifi 184 milyon 61 bin 53 lira ile Varyap-Uzunlar A.Ş. İş Ortaklığı (Varyap Varlıbaşlar Yapı Sanayi ve Turizm Yatırım Ticaret A.Ş-Uzunlar İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş) verdi.

 

TOKİ ' nin Bilkent ' teki merkezinde yapılan ihalede , TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel başkanlığındaki ihale komisyonu , ihaleye katılan firmaların nihai tekliflerini aç ; ıkladı . Buna gö ; re en dü ; şü ; k teklifi 184 milyon 61 bin 53 lira ile Varyap-Uzunlar A . Ş . İş Ortaklığı verdi .

Diğer teklifler ise şö ; yle ; ' ' Afa Prefabrik Beton Sanayi Ticaret A . Ş-OG İş Ortaklığı 226 milyon 800 bin lira , Makyol İnşaat Sanayi Turizm Ticaret A . Ş ve Alsim Alarko Sanayi Ticaret A . Ş İş Ortaklığı dü ; n verdiği teklif olan 298 milyon 502 bin 640 liralık teklifi yeniden sundu , Kalyon İnşaat Sanayi Ticaret A . Ş . ve Ö ; ZKA İnşaat A . Ş İş Ortaklığı 193 milyon 690 bin lira , EMAY İnşaat Taahhü ; t Sanayi Ticaret A . Ş 227 milyon 500 bin lira . ' '

İhale komisyonunun nihai kararını en kısa sü ; rede aç ; ıklaması bekleniyor .

TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel , gazetecilerin , ihale sonucunun ne zaman belli olacağı sorusu ü ; zerine , değerlendirme yapacaklarını belirterek , ' ' İncelemeyi bitirelim en yakın zamanda aç ; ıklamayı yapacağız ' ' dedi .

İhalede en dü ; şü ; k teklifi veren Varyap-Uzunlar A . Ş . İş Ortaklığı ' ndan Varyap Proje Koordinatö ; rü ; Sebahattin Gö ; ztok ise gazetecilerin ' hayırlı olsun ' ' demesi ü ; zerine yaptığı aç ; ıklamada , ' ' İlk ö ; nce TOKİ bir hayırlı olsun desin , ondan sonra CEO ' muz Erdinç ; Vardar konuyla ilgili gerekli aç ; ıklamayı basın toplantısı dü ; zenleyerek yapacaktır . ihale kazanmak gü ; zel bir şey tabii onaylandıktan sonra . . . Bizim baştan beri bu işi almak iç ; in ç ; ok iyi niyetli yaklaştığımızı herkes biliyor . Bunun iç ; in de elimizden gelen herşeyi yaptık . Bu taşın altına biz elimizi koyduk . Umarım bundan sonra da iyi olur hem Galatasaray hem TOKİ hem de bizim iç ; in ' ' diye konuştu .