12 Dev Adam üst turda

A Milliler, 36. Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası (D) Grubu'ndaki 3. ve son maçında evsahibi Polonya'yı da devirerek 3'te 3 yaptı.

 

Gruptaki 3 maç ; ını da kazanan 12 Dev Adam , iyi bir performans sergilerken , final serisi ö ; ncesi bir ü ; st gruba da avantajlı bir biç ; imde yü ; kselmeyi başardı .

Karşılaşmaya oldukç ; a iyi başlayan ( A ) Milli Takım , pota altında Ö ; mer Aşık ' ın başarılı performansıyla ü ; stü ; nlü ; ğü ; ele alırken , bu oyuncunun kazandırdığı 10 sayıyla 5 . dakikayı 14-6 ö ; nde geç ; ti . Gortat ve Szewczyk ' nin basketleriyle denge sağlamaya ç ; alışan evsahibi ekip , Kerem ile Ersan ' ı durduramayınca 8 . dakikada fark 10 sayıya ç ; ıktı : 21-11 ) ve ilk ç ; eyrek 24-17 milli takımın ü ; stü ; nlü ; ğü ; nde sonlandı .

İkinci ç ; eyrekte Gortat ile farkı kapatmaya ç ; alışan Polonya , ü ; st ü ; ste hü ; cumları ise değerlendiremedi ve ç ; ok fazla top kaybı yaptı . Dış atışlarda Ender , pota altında ise Oğuz ve Semih ile sayılar kazanan milli takım , son dakikasına 16 sayı farkla 45-29 ö ; nde girdiği bu periyotu da 45-34 galip kapattı .

Polonya , ikinci yarıya hızlı bir başlangıç ; yaparak Lampe ile ü ; st ü ; ste sayılar ü ; retti . Ender , Semih ve Ersan ' ın ç ; abalarına karşın hü ; cumları iyi değerlendiremeyen milliler karşısında evsahibi takım , 25 . dakikada farkı 6 sayıya dek indirdi : 56-50 . Polonya taraftarlarının yoğun baskısına karşın yeniden ü ; stü ; nlü ; ğü ; ele alan ( A ) Milli Takım , Ö ; mer Aşık ve Oğuz ' un basketleriyle son periyota 66-55 ü ; stü ; n girmesini bildi .

' ' 12 Dev Adam ' ' , son ç ; eyrekte oyunun hakimiyetini tamamıyla eline aldı . Pota altında Ö ; mer Aşık , dış atışlarda ise Hidayet ile 15-2 ' lik seri yakalayan milliler , 35 . dakikada farkı 24 sayıya ç ; ıkardı : 81-57 . Farkı 38 . dakikada 26 sayıya dek yü ; kselten ( 87-61 ) ( A ) Milli Takım , kalan sü ; rede rakibine şans tanımayarak karşılaşmadan 87-69 galip ayrıldı .

Gruptaki ilk iki karşılaşmada sağlık nedenleriyle oynayamayan Ö ; mer Onan ile Litvanya maç ; ında ayak bileği burkulan ve Bulgaristan maç ; ında yer alamayan Engin Atsü ; r , Polonya karşısında yeniden forma giyme fırsatı buldular .

Bu arada karşılaşma ö ; ncesi , Tü ; rkiye ' de yaşanan sel felaketinde yaşamlarını yitirenler iç ; in 1 dakikalık saygı duruşunda bulunuldu .