Şükür: Futbolcuların oruç tutması doğal

Galatasaray'ın efsanevi futbolcusu Hakan Şükür, Ramazan ayında sporcuların oruç tutmasının çok doğal olduğunu söyledi.

 

' Sporcu konsantrasyonunu nasıl sağlıyorsa ö ; yle hareket etmelidir ' diyen Şü ; kü ; r , ' Her insan farklı şekilde motive olur . Ama maalesef bu konuyla ilgili farklı algılamalar var . Ama biz onlara bakmadan kendimize gö ; re hareket etmeliyiz ' diye konuştu .

Hakan Şü ; kü ; r , Esenler Karabayır Mahallesi ' nde bir gecekonduya giderek , orucunu aç ; tı . Ev sahipleriyle aynı sofrada iftar yapan Hakan Şü ; kü ; r , Ramazan bereketini paylaşmaktan dolayı ç ; ok mutlu olduğunu sö ; yledi . Gazetecilerin ' Futbolcular Ramazan ' da oruç ; tutmalı mı? ' sorusunu efsane futbolcu , oruç ; tutmanın ç ; ok doğal bir ibadet olduğunu sö ; yleyerek cevapladı . ' Sporcu konsantrasyonunu nasıl sağlıyorsa ö ; yle hareket etmelidir ' diyen Şü ; kü ; r , ' Her sporcunun farklı şekilde motive olur . Bazı insanlar her zamankinden daha ç ; ok Allah ' ın yardımını isteyebilir . Bu konunun maalesef farklı algılandığı oluyor . Ama biz onlara bakmadan kendimize gö ; re hareket etmeliyiz ' diye konuştu .

Oruç ; tutmanın da kriterlerinin olduğunu ifade eden Şü ; kü ; r , ' Futbolcular maç ; gü ; nü ; ve ondan ö ; nceki gü ; nler orucunu tutmayabilir . Sporcular beden işç ; ileri olduğu iç ; in belli besin değerini alması gerekir . İş de bir ibadettir . Beslenme uzmanları eşliğinde herşey yapılabilir ' ' şeklinde konuştu .

İftar yemeğinin ardından konuk olduğu evden ayrılan Şü ; kü ; r ' e mahalleli sevgi gö ; sterisinde bulundu . Alkışlar eşliğinde otomobile binen Şü ; kü ; r , gö ; sterilen yoğun ilgiden dolayı gü ; ç ; lü ; kle mahalleden ayrıldı .