Olay stadı TOKİ yapacak

Galatasaray'ın Seyrantepe'ye yapılan 52 bin kişilik stadı ihalesi bir kez daha iptal edildi. Geçen haftaki ihaleye girenlerin sözlü ve yazılı teklifleri yeterli bulunmadı. Üstü açılır kapanır stadı Toplu Konut İdaresi(TOKİ) 1 yıl içinde tamamlayacak.

 

TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel kurum olarak birkaç ; stad yapma gü ; cü ; ne sahip olduklarını sö ; yledi .

Yapımı yılan hikayesine dö ; nen 52 Bin kişilik Seyrantepe Stadı ' na geç ; en haftaki ihalede 3 firma teklif vermişti . Firmaların tekliflerinin değerlendirilmesinin ardından bugü ; n Ankara ' ya davet edilen firmalara tekliflerini artırıp artırmayacakları soruldu . Geç ; en hafta en yü ; ksek teklif veren Afa Prefabrik Beton Sanayi Ticaret AŞ Toplu Konut İdaresi ' ne ( TOKİ ) 127 Milyon Lira vermeyi taahhü ; t etti . Ali Sami Yen ' e yapılacak inşaatlardan yapılacak toplam satış gelirinden ise 869 Milyon 936 Bin Lira elde edeceğini , bunun ü ; zerine ç ; ıkması halinde TOKİ ' ye yü ; zde 1 pay vermeyi teklif etti .

Aşç ; ıoğlu-Vietrans-Meydanbey-Ağaoğlu Ortak Girişim grubu ise TOKİ ' ye idare payı olarak geç ; en hafta verdiği 70 Milyon Lira teklifi 147 Milyon 500 Bin Liraya ç ; ıkardı . Satış gelirinin 1 Milyar Liranın ü ; zerine ç ; ıkması halinde ise TOKİ ' ye yü ; zde 3 pay vereceğini teklif zarfında belirtti . Ö ; zkar İnşaat -Emlak Pazarlama Ortaklığı ise ihale komisyonuna teklif sunmadı .

Yapılan gö ; rü ; şmelerin ardından konuyu TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile gö ; rü ; şen İhale Komisyon Başkanı ve TOKİ Başkan Yardımcısı Ahmet Haluk Karabel aç ; ıklama yaptı . Aç ; ık ihale usulü ; yapılan Arsa Satış Gelir Paylaşımı ile Seyrantepe Kompleksi İnşaatı işine ait ihaleye yeterli teklif gelmediğini belirten Karabel , ' İhalenin iptaline karar verilmiştir ' dedi . Yü ; zde 24 ' lü ; k kısmı tamamlanan stadın yapımını TOKİ ' nin ü ; stleneceğini belirten Karabel , Ali Sami Yen projesinin ihaleden ayrıldığını belirtti . Artık Gelir Paylaşımı İhalesi ' nin sona erdiğini kaydeden Karabel , TOKİ ' nin bunun iç ; in kaynağı var mı sorusuna , ' Birkaç ; stat yapma gü ; cü ; ne sahibiz . Zaman geç ; irmeden sporseverlere stadı teslim edeceğiz . ' aç ; ıklamasında bulundu . Karabel , stadı yapacak firmanın da en kısa zamanda yapılacak ihaleyle tespit edileceğini aktardı .