Türkiye Kupası'nın yayın ihalesini TRT kazandı

Türkiye Futbol Federasyonu tarafından düzenlenen ve 2009-2010 ile 2010-2011 sezonu Türkiye Kupası müsabakalarının televizyondan yayınlanmasına ilişkin ihale sonuçlandı. Önümüzdeki 2 sezonun Türkiye Kupası yayın ve isim hakkını Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT) aldı.

 

Kapalı zarf usulü ; ne gö ; re gerç ; ekleştirilen ihalede TRT , yıllık ' 17 milyon 100 bin dolar + Tü ; rkiye Futbol Federasyonu payını ' teklif ederek yeni yayıncı oldu .

KULÜ ; PLERİN KAZANCI YÜ ; ZDE 30 ARTACAK

Sö ; z konusu ihalenin son derece şeffaf ve Tü ; rk futboluna yakışır dü ; zeyde olduğunu belirten Tü ; rkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mahmut Ö ; zgener , ' Tü ; rkiye Kupası , Tü ; rk futbolunun en ö ; nemli değerlerinden biri . Son yıllardaki ç ; alışmalarla yeniden marka değeri yü ; kselen bu organizasyonun ö ; nemi son ihale ile birlikte bir kez daha ortaya ç ; ıktı . Yayın ve isim hakkı toplam tutarının yeni ihale ile birlikte artarak kulü ; plerin kazancının yü ; zde 30 yü ; kselmesi , Tü ; rk futbolunda sağlanan gü ; ven ortamının bir eseri . Bö ; yle bir ortamda futbolumuza ayrılan kaynağı artırarak , kulü ; plerimizin ç ; ok daha fazla para kazanmasını sağlamak bizlere de gurur veriyor . Bu rakama ç ; ıkan TRT ' ye , federasyon ve kulü ; plerimiz adına teşekkü ; rlerimi sunuyorum ' dedi .

Yeni sezonda kulü ; plerin Tü ; rkiye Kupası ' ndan kazanacağı paranın da ö ; nemli miktarda yü ; kseleceğine dikkat ç ; eken Başkan Ö ; zgener , ' Tü ; rk futbolu sponsorlar ve onların sağladığı kaynaklarla ç ; ok daha ilerilere gidecektir . Bunun iç ; in bize destek olan , işbirliği yapan tü ; m sponsorlarımız ile Tü ; rkiye Kupası ' nın 4 sezon boyunca yayıncı kuruluşluğunu ü ; stlenen Digitü ; rk ' e ve isim sponsorluğunu yapan Fortis ' e bir kez daha teşekkü ; r ediyorum ' diyerek sö ; zlerini tamamladı .