'Avrupa Süper Ligi kurulacak'

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, yaptığı açıklamada on yıl içinde Şampiyonlar Ligi yerine Avrupa'da büyük kulüplerin, bir araya gelerek yeni bir lig kurma yolunda olduklarını söyledi.

 

Şimdilik sadece tahminde bulunduğunu belirten Arsene Wenger , İskoç ; ya ' da Celtics ile yapacakları maç ; ö ; ncesi gö ; rü ; şlerinin sorulması ü ; zerine aç ; ıklama yaptı . Şampiyonlar Ligi gelirlerinin bü ; yü ; k ç ; oğunluğunun UEFA tarafından paylaşıldığını dile getiren Wenger , Avrupa ' da hali hazırda yeni bir ligin kurulması iç ; in destek veren kulü ; plerin var olduğunu bildirdi .
Avrupa Sü ; per Lig ' inin kurulmasının Avrupa ü ; lkelerinin kendi liglerini geri planda bırakabileceğine dikkat ç ; eken Wenger , kurulacak yeni ligin katılacak ü ; lkelerin kendi liglerini tehdit etmemesi gerektiğini belirtti .
Olası bir Avrupa Sü ; per Lig ' inin kurulması halinde en fazla kulü ; bü ; n İngiltere , İspanya ve İtalya ' dan katılmasının beklendiği gö ; rü ; şleri dile getiriliyor .
Ö ; te yandan The Times gazetesinde de yer alan habere gö ; re Wenger ' in ' Ben ulusal liglerin hayatta kalacağına inanıyorum . Ama on yıl iç ; inde yeni bir Avrupa liginin kurulacağını sanıyorum . Şu an iç ; in gelirler bir ç ; ok kulü ; be yetmiyor ç ; ü ; nkü ; kulü ; pler ç ; ok fazla harcıyor . Bunun nasıl olacağını bilmiyorum ama mevcut durumda bu sistemi isteyen ve destek veren kesimlerin sesleri yü ; kselmeye başladı . ' dediği ifade edilirken , Avrupa Sü ; per Lig ' i projesine en bü ; yü ; k desteği ise Real Madrid Kulü ; bü ; ' nü ; n verdiği yazıldı .