Fink: Golü kimin attığı değil, takımın kazanması önemli

Beşiktaş Fun Club üyeleri Cansu Cengiz ve Atakan Şengör’ün sorularını cevaplayan başarılı futbolcu Michael Fink, önemli açıklamalarda bulundu.

 

Yavru Kartal Dergisi ' nin Ağustos sayısına konuşan Michael Fink , fun kulü ; p ö ; ğrencilerinden Cansu Cengiz ve Atakan Şengö ; r ' ü ; n sorularına verdiği cevaplarda , Tü ; rkiye ' yi , takımı ve hedeflerini anlattı .
Yavru Kartal Fun Club ü ; yeleri olarak , futbol takımının tecrü ; beli ve başarılı futbolcularıyla ö ; nemli rö ; portajlar yapan ö ; ğrencilerden ikisi olan Cansu ve Atakan , Alman futbolcu Michael Fink ile BJK Nevzat Demir Tesisleri ' nde konuştular .
İşte , Cansu ve Atakan ' ın soruları ve Fink ' in birbirinden farklı cevapları ;
Cansu Cengiz : Ö ; ncelikle hoş geldiniz . İlk olarak Beşiktaş ' ı tercih etmenizin sebebini ö ; ğrenebilir miyim?
Michael Fink : Transferim gü ; ndeme geldiğinde Fabian Ernst ' le konuştum ve kendisi bana ç ; ok olumlu şeyler sö ; yledi . Ayrıca Tü ; rk arkadaşlarım da vardı , onlar da kesinlikle tavsiye ettiler . Ayrıca Şampiyonlar Ligi ' nde oynamak da benim iç ; in ö ; nemliydi . Beşiktaş bü ; yü ; k bir kulü ; p olduğu iç ; in gelmek istedim .
Atakan Şengö ; r : Futbola başlamanızda kim etkili oldu?
Michael Fink : Abim futbol oynuyordu . Genelde onun antrenmanlarını izliyordum . Bu şekilde futbolu daha ç ; ok sevmeye başladım ve ben de oynamak istedim .
Cansu Cengiz : Daha ö ; nce Almanya dışında bir ü ; lkede futbol oynadınız mı?
Michael Fink : İlk defa Almanya dışına ç ; ıkıyorum . Hep Almanya ' da oynadım .
Atakan Şengö ; r : Başarınızın sırrı nedir?
Michael Fink : İyi bir profesyonel olduğumu dü ; şü ; nü ; yorum . Hem antrenmanlarda hem maç ; larda en iyisini yapmayı hedeflerim . Sanırım bu da başarılı olmamı sağlıyor .
Cansu Cengiz : Tü ; rkiye ' nin en başarılı ve en karizmatik teknik direktö ; rü ; ile ç ; alışmak nasıl bir duygu?
Michael Fink : Evet , kesinlikle ç ; ok gü ; zel bir duygu . . . Hem ç ; ok zeki hem de ç ; ok tecrü ; beli bir hocamız var . Takım ruhuna ö ; nem veriyor . Zaten başarılı olmak iç ; in bunun gerekli olduğuna inanıyorum .
Atakan Şengö ; r : Sahaya ç ; ıkarken bir uğurunuz var mı?
Michael Fink : Ö ; zel bir uğurum yok . Ama sahaya sol ayağımla ç ; ıkarım .
Cansu Cengiz : Beşiktaş taraftarını nasıl buldunuz?
Michael Fink : Gerç ; ekten ç ; ok ç ; ılgınlar . Muhteşem olduklarını zaten biliyordum ama Catania ve Fenerbahç ; e maç ; larında da bunu gö ; rmü ; ş oldum . Eminim ki , sezon boyunca taraftarlarımız bizim iç ; in ç ; ok bü ; yü ; k bir itici gü ; ç ; olacak .
Atakan Şengö ; r : Maç ; esnasında olumsuz tezahü ; ratlardan nasıl etkileniyorsunuz?
Michael Fink : Seyirciler bazı fedakarlıklar yaparak maç ; a geliyorlar . Zaman harcıyorlar , para veriyorlar ve tabii ki takımlarının başarısını gö ; rmek istiyorlar . Kö ; tü ; sonuç ; lar alındığında doğal olarak tepki verebiliyor tribü ; nler . Bunun futbolun gerç ; eklerinden biri olduğunu bildiğim iç ; in etkilenmiyorum .
Cansu Cengiz : Beşiktaş taraftarı , kısa sü ; rede sizi sevdi . Bunu nasıl başardınız?
Michael Fink : Bu , karşılıklı bir sevgi&hellip ; Benim de onlara ç ; ok bü ; yü ; k sevgi ve saygım var . İlk maç ; ta gol atmam belki onların hoşuna gitmiştir . Umarım hep bu şekilde devam eder .
Atakan Şengö ; r : Deplasman maç ; ları ve antrenmanlar nedeniyle ç ; ok yoğun bir programınız var . Ö ; zel hayatınıza nasıl vakit ayırıyorsunuz?
Michael Fink : Dediğiniz gibi yoğun bir programımız var . Bu nedenle ailemize ve arkadaşlarımıza fazla vakit ayıramıyoruz . Ancak bu meslek 33-34 yaşlarına kadar yapılıyor . Futbolu bırakana kadar işimizi iyi yapmalıyız . Sonrasında hem ailemize hem de arkadaşlarımıza ayıracağımız daha fazla zamana sahip olacağız .
Cansu Cengiz : Beşiktaş ' ta kazanmaktan başka bir hedef yok . Bu sizi maç ; sırasında baskı ya da stres altında bırakıyor mu?
Michael Fink : Evet , esasında her takımda oynarken bu tip baskılar az ç ; ok hissedilir . Biz biraz daha fazla hissedeceğiz . Ç ; ü ; nkü ; geç ; tiğimiz sezonu iki kupayla kapadık . Bu unvanımızı korumamız lazım . Bunun iç ; in de mü ; cadele edeceğiz .
Atakan Şengö ; r : Şampiyon bir takıma geldiniz . Uyum sağlamada takım arkadaşlarınız size destek oldu mu?
Michael Fink : Daha ö ; nce de sö ; ylediğim gibi takım ruhu gerç ; ekten ç ; ok ö ; nemli . Beşiktaş ' a ilk geldiğim gü ; nden itibaren bu ruha şahit oluyorum . Hem hocalarım hem arkadaşlarım hem de tesis ç ; alışanları bana karşı hep dostç ; a yaklaştı . Burada kendimi ç ; ok iyi hissediyorum .
Cansu Cengiz : Futbolun sert oynandığı bir ü ; lkeye geldiniz . Bu konuda ne dü ; şü ; nü ; yorsunuz?
Michael Fink : Futbol mesleğinde sertlik , agresiflik oluyor . Ama genelde futbolla uğraşanlarda fair-play vardır . Bizde de futbolun gereği agresiflikler , sertlikler olabilir . Onun haricinde her şey dostç ; a olmalıdır .
Atakan Şengö ; r : 2009-2010 sezonunun ilk golü ; nü ; attınız . Neler hissettiniz?
Michael Fink : Sezonun ilk golü ; nü ; atmam ç ; ok gü ; zeldi . Takımımın ö ; ne geç ; mesini sağladı bu gol&hellip ; Ama kazanamadığımız iç ; in de ü ; zü ; ldü ; m . Gol atarak kazanmayı tercih ederdim . Bu arada golü ; n kimin tarafından atıldığı ö ; nemli olmadığını belirtmek isterim . Takımımızın kazanması her zaman iç ; in daha ö ; nemli .
Cansu Cengiz : Şampiyonluklar ö ; nü ; mü ; zdeki sezonlarda da devam edecek mi?
Michael Fink : En bü ; yü ; k hedefimiz , bu sezon da , diğer sezonlarda da şampiyon olmak . Takım ruhunu koruduğumuz sü ; rece bu hedeflerimizde zorlanmayacağımıza inanıyorum .
Atakan Şengö ; r : Tü ; rkiye ' de bulunmaktan memnun musunuz?
Michael Fink : Evet , ç ; ok memnunum . İstanbul , ç ; ok gü ; zel bir şehir . . . Ayrıca ben sıcak havayı da severim . Almanya ' da hava , genelde soğuktur
Bu da beni ayrıca mutlu ediyor .
Cansu Cengiz : Sizce Beşiktaş Şampiyonlar Ligi ' nde başarılı olabilir mi?
Michael Fink : Şampiyonlar Ligi , Avrupa ' nın en ö ; nemli , en kö ; klü ; ve en başarılı kulü ; plerinin yer aldığı bir lig . Tabii ki her takım iç ; in zor . Şu anda rakiplerimizi bilmiyoruz . Kuralar ç ; ekildikten sonra daha net bir şeyler sö ; yleyebiliriz . Tabii ki en bü ; yü ; k hedefimiz Tü ; rkiye ' yi en iyi şekilde temsil edip , Beşiktaş ' a başarılar kazandırmak .
Atakan Şengö ; r : Sizi en ç ; ok mutlu eden şeyler nelerdir?
Michael Fink : Tabii ki , futbol oynamak ve kazanmak&hellip ; Ayrıca boş zamanlarımda ailemle , kö ; peklerimle ve arkadaşlarımla olmak , ç ; ok gü ; zel ve ö ; nemli şeyler .
Cansu Cengiz : Yavru Kartallar ' a neler sö ; ylemek istersiniz?
Michael Fink : Sizlerle ve arkadaşlarınızla birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum . Okulunuzdan kalan zamanlarda ailelerinizle maç ; lara gelip bizi desteklemeye devam etmenizi istiyorum .
Atakan Şengö ; r : İlerleyen senelerde kendinize nasıl bir gelecek planlıyorsunuz?
Michael Fink : Esasında şimdiden ç ; ok fazla ö ; ngö ; rü ; m yok . Amacım ö ; nü ; mü ; zdeki senelerde de futbolu başarılı bir şekilde oynamak . Futbolu bırakmaya yakın artık plan yapmaya başlarım .
Cansu Cengiz - Atakan Şengö ; r : Teşekkü ; r eder , başarılar dileriz .