Transfer konusunda anlaştılar

Başkan Adnan Polat, Defansa 2 takviye isteyen Rijkaard'a olumlu cevap vererek,'Devre arasında Florya da olacaklar' sözünü verdi

Cimbom’da üst üste gelen başarısız sonuçların ardından planlar alt üst oldu... Düne kadar transfer istemediğini söyleyen ve bu kararını yönetimkuruluyla da paylaşan Rijkaard, bu fikrini çabuk değiştirdi ve önceki gün yönetimle bir araya gelerek defansa 2 takviye yapılmasını istedi. Hollandalı teknik adamın bu kararı özellikle de son Ankaragücü hezimeti sonrasında aldığı ifade edilirken, başkan Adnan Polat’ın konuyla ilgili “Tamamdır hocam. Siz merak etmeyin. Hatta alınmasını istediğiniz futbolcular varsa isimlerini bize verin, gidip transfer görüşmelerimizi yapalım. Defansa alınmasını istediğiniz 2 futbolcu da en geç Ocak başında İstanbul’da olacak” sözünü verdiği öğrenildi.

Polat’ın futbol şube sorumlusu Haldun Üstünel ile yöneticiMurat Yalçındağ’ı harekete geçirdiği, şimdiden transfer görüşmelerini başlattığı vurgulandı. Rijkaard’ın neden böyle bir transfer kararına vardığını anlayamayan başkan Polat’ın kurmaylarıyla yaptığı görüşmede bunu dile getirdiği ve aldığı cevabın “Bazı oyuncularımız haftada 2, 10 günde 3maçı kaldıramadı” şeklinde olduğu öne sürüldü.

Başkan Adnan Polat’ın bu şekilde anlayışlı davranmasındanmutlu olduğu belirtilen teknik direktör Frank Rijkaard’ın, transfer istediği için bir taraftan da üzüntü duyduğu ifade edildi. Bunun da iki sebebinin bulunduğu belirtilen açıklamada, “Hoca,mevcut kadroyla yoluna devametmek istiyordu. Fakat ilerleyen haftalarda bazı oyuncuları onu yanılttı. Ayrıca sakatlıklar da artınca takviye şart oldu” denildi.