Milli maç sinemada izlenecek

İngiltere'nin milli maçı tarihte ilk kez zorunluluktan sinemalarda gösterilecek.

İngiltere Milli Takımı'nın 2010 Dünya Kupası Elemeleri grup maçında Ukrayna ile deplasmanda yapacağı karşılaşmanın TV yayın haklarındaki sorun nedeniyle televizyondan yayınlanmayacağı, İngilizlerin karşılaşmayı ancak sinemalarda ya da internet üzerinden izleyebilecekleri bildirildi.

İngiliz medyasında yer alan haberlerde, BBC ve Sky gibi İngiliz medya devlerinin yanı sıra İrlandalı Satenta'nın da maçların canlı yayınını almak için uğraştığını ve Satenta'nın yayın haklarını kazandığını İrlandalı grubun İngiliz ortağının iflası üzerine yayın hakkını Haziran ayında kaybettiği vurgulandı.

Maçı izlemek için Ukrayna'ya gitme şansı bulunmayan İngilizlerin Odeon sinemalarında veya internette 5 ila 13 Avro arasında değişen fiyatlarla karşılaşmayı izleyebilecekleri belirtildi.

İngiliz basın yayın organları ise olayı 'büyük bir skandal' olarak değerlendirirken İngiliz futbol tarihi ve televizyon yayıncılığı tarihi boyunca İngiltere'nin tüm maçlarının ekranlara geldiği anımsatılarak günümüzde böyle bir olayın yaşanmasının kabul edilemez olduğu vurgulandı.