Rijkaard günah keçisi arıyor

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, Ankaragücü maçı ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Rijkaard, “İlk golü yedikten sonra gardımız düştü ve rakibimize bütün kapıları açtık. Bu maçı bireysel değil, takım halinde kaybettik. Maçı adeta Ankaragücü’ne bıraktık.” dedi.

Galatasaray'ın başında ilk mağlubiyetini Başkent deplasmanında alan Rijkaard, bu sonuçtan ders çıkarmak zorunda olduklarını belirtti. İlk golden sonra dirençlerinin kırıldığına değinen Hollandalı  hoca şunları söyledi: "Hep söylediğim gibi beraber kazanıp, beraber kaybediyoruz. Takımdan ben sorumluyum ve bir şey soracaksanız benimle konuşabilirsiniz. İlk yarıda daha iyiydik ama gol atamadık. 2. devre ise ayağımıza gelen fırsatları bir türlü değerlendiremedik."

MİLLİ TAKIM'A SAKAT GİTTİ

Frank Rijkaard, "İlk golü yedikten sonra gardımız düştü. Bu kötü durumdan ders çıkarmalıyız. Önemli olan kaybederken de, kazanırken de ayakların yere sağlam basması. Maçı takım olarak bıraktık. Hayâl kırıklığına uğradım. Golden sonra tüm kapıları açtık. 2 ders çıkartabiliriz. İlki, golü bulmanız lazım. 2.’si ise golü yedikten sonra gardımız düşmemeli. Baros-Nonda beraber oynar. Ama oynatırsak takımın çoğunu değiştirmek lazım. Milli takım doktoruna Gökhan Zan sakat almayın dedik ama sakat sakat oynattılar. Böyle şeylere çok dikkat edilmeli”  dedi.

EN BÜYÜK ADAYIZ

Arda, 3-0’lık mağlubiyetin ardından yaptığı açıklamada: “Çok iyi mücadele ettik ancak oyun A.Günü’ne döndü. Baros’un 2. yarıda kaçırdığı gol dönüm noktasıydı. Uzun bir maraton var önümüzde. Milli maç arasında dinleneceğiz. Önemli olan 90 dakika bu formayla lâyıkıyla mücadele etmek. Kaybedilmiş bir şey yok. Biz işimizi iyi yaptıkça şampiyonluğun en büyük adayıyız.”