Haldun Üstünel'den bombardıman

Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi Haldun Üstünel olaylı derbi hakkında basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Aziz Yıldırım'a, Federasyona ve Hakem Bünyamin Gezer'e sert göndermeler yaptı

Haldun Üstünel, olaylı Fenerbahçe-Galatasaray derbisinin hakemi Bünyamin Gezer'in maçı tatil etmeme kararını eleştirerek, "Bünyamin Gezer'in maçı oynatmasının altındaki gerçeği merak ediyoruz. '50 bin kişi stada gelmiş, maçı tatil etsem camlar çerçeveler inecek' diye röportaj vermiş. Sayın Gezer, bu 50 bin kişiden maç içindeki kararlarınızı verirken de etkilendiniz mi? Maçın hakemi, küfür sadece kendisine küfür edilirse küfürden sayıyor. 55 bin kişi kaptanımız Arda'ya küfrediyor. Neden hiç bir yönetici müdahale etmiyor? Türk futbolu için büyük bir fırsat kaçmıştır. Yıllar önce merdiven boşluklarını doldurduğumuz için bu fırsatın kaçtığını söyleyenler bugün sesiz kaldılar" diye konuştu.

Üstünel, Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın 3 yıl üst üste şampiyonluk sözüne göndermede bulunarak, "Bu sezon sonunda da kupalar müzemizde olacak. Bizde hayalperestlik yok, vaat yok. Bizde gerçek var. Şampiyonluk bizim olacak. 18. şampiyonluk kupası Mayıs'ta Galatasaray'ın müzesine gelecek. 18. kupa Ali Sami Yen'de havalanacak. Galatasaray'a gönül verenler rahat olsun. Galatasaray taraftarı iyi gün dostu değil kötü gün destekçisidir" dedi.

PFDK'nın F.Bahçe'ye verdiği 2 maç seyircisiz oynama cezasını da değerlendiren G.Saray yöneticisi, "Bizim sahamızda yaşanan olaylardan dolayı aldığımız cezaya yakın bir ceza bekliyorduk. Cezalardan memnun olsak bugün bu toplantıyı yapıyor olsaydık. Emsal temsil edecek bir karar çıkması bizi daha çok mutlu ederdi. Bu tarz kararlar demek ki forma rengine göre veriliyormuş. Bundan sonraki sürecin takipçisi olacağız. Kurulların aldığı kararların inandırıcı olması gerekir. Futbol Federasyonu ve tüm kurullarına güveniyoruz ama alınan kararların daha çok süzgeçten geçirilmesini istiyoruz. Karşıdaki kulübün Galatasaray olduğunun unutulmaması gerekir. Daha adil daha cesur hakemler bekliyoruz. Türkiye'de cesur hakemler çok bulunmuyor" ifadelerini kullandı.

Üstünel, sarı-kırmızılı takımın son haftalardaki kötü performansıyla ilgili olarak ise, "Bu kadar çok milli futbolcusu olan bir takımın performansında düşüş yaşanabilir" dedi.

Haldun Üstünel, G.Saray'ın Kadıköy'de 10 yıldır kaybetmesiyle ilgili soruya ,"Maçın başında geçen yılın gol kralı sakatlandı. Bu tip talihsizlikler yaşadık. Medyanın yönderdirmesiyle Fenerbahçe maçlarında psikolojik bir baskı oluyor. Fenerbahçe, Ali Sami Yen'de 2 maç kazanmış ama bu nedense yazılmıyor" yanıtını verdi.

Takım kaptanı Arda Turan'a yapılan sert eleştirilerle ilgili olarak ise Üstünel, "Arda'ya bizden başkası hesap soramaz. Bunu biz kendi içimizde çözeriz. Arda'ya kimsenin gücü yetymez. Arda bizim evladımızdır ve Galatasaray'a uzun yıllar hizmet edecektir" diye konuştu.