Santranç turnuvası sona erdi

Gaziantep Şehitkamil Belediyesi ve Türkiye Satranç Federasyonu Gaziantep Temsilciliği ile ortak yapılan Satranç Turnuvası'nda dereceye giren sporculara ödülleri verildi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları çerçevesinde 24-25 Ekim 2009 tarihleri arasında Atatürk Spor Salonu'nda yapılan Satranç Turnuvası, 8-18 arası kategorisinde gerçekleştirildi. 450 sporcunun katıldığı turnuvada 18 hakem görev yaptı. Turnuvanın sona ermesinin ardından sporculara kupa, madalya ve başarı belgeleri törenle verildi. Törene, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, İl Özel İdare Genel Sekreteri Cafer Yılmaz, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nuri Öcal,
Satranç İl Temsilcisi Fatih Döver'in yanı sıra çok sayıda sporcu ve aileleri katıldı.
Törende konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Fadıloğlu, Gaziantep'teki 28 bin lisanslı sporcudan 4 bin 800'ünün satranç sporcusu olduğunu hatırlatarak, "Satranç sadece bir spor değil, aynı zamanda kişinin birçok yönden gelişimine olumlu katkılar sağlamaktadır. Amacımız, gençlerimize cumhuriyet coşkusunu sosyal bir etkinlikle yaşatmak. Satranç sporuna gönül vermiş gençlerimizin, bu yeteneklerini sergileyebilecekleri bir ortam oluşturmak. İlköğretimde seçmeli ders olan satranç sporu, çocuklarımızın
eğitiminin bir parçası haline geldi. Bu açıdan baktığımızda, turnuva çocuklarımızın bilgilerini tazeleme açısından bir fırsat oldu. Başta Satranç İl Temsilcimiz Fatih Özdöver ve hakemlerimiz olmak üzere tüm emeği geçenlere ve çocuklarını bu spora yönlendiren sevgili velilere teşekkür ediyorum. Cumhuriyetin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha sevgi ve saygıyla anıyorum" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri turnuvada dereceye giren sporculara kupa, madalya ve başarı belgeleri verildi. Turnuvada dereceye giren sporcular, protokol üyeleri ile birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.