Derbi sonrası Rijkaard'ın açıklamaları

Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard, 3-1 kaybettikleri Fenerbahçe maçının çok yüksek tansiyonda oynandığını belirterek, istediklerini yapamadıklarını ve maçı kaybettiklerini söyledi.

Rijkaard, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, maçtaki yüksek tansiyonun oyuncularını etkilediğini ifade ederek, "Tansiyon nedeniyle futbolcular çok gergindi. 1-0'dan sonra toparlandık ve maça geri döndük diyebilirim. Maç 2-1 olduğunda hala başaracağımıza inancımız en üst seviyedeydi. 10 kişi kalmamıza rağmen çok önemli pozisyon bulduk beraberlik için. Özellikle böyle önemli, böyle zor bir maçta uzun dakikalar boyunca 10 kişi oynamak çok zor oluyor'' diye konuştu.
Ligdeki Fenerbahçe'nin 5 puan gerisine düştiklerini ifade eden Rijkaard, ''Uzun bir yolumuz var ve şampiyonluk yoluna inanıyorum. Mutlaka kendimizi geliştiriyoruz. Her maçı izleyip, daha ileriye gitmeye çalışıyoruz'' dedi.

Arda'yı oyundan almasıyla ilgili soruya Rijkaard, "Sol tarafta kanatta rakibi zorlayacak bir oyuncuya ihtiyaç duyduk. Çünkü Arda başka yerlere gelip top almaya başladı. Ondan sonra Kewell'ın girmesi takıma olumlu oldu, ancak bu uzun sürmedi Keita anlamsız bir harekette kendini attırdı. O çok gergindi maçın tansiyonundan dolayı. Buradan kendisine bir ders çıkarması lazım. Halbuki maçtan önce uyarılarda bulunmuştuk. Geçtiğimiz sezon burada oynanan maçta yaşananları oyuncularımıza izlettirmiştik. Provokasyonlara kapılmamamız gerektiğini söylemiştik, ancak bunlar oldu" şeklinde yanıt verdi.

Maçta 10 kişi kalmalarının takımını olumsuz etkilediğini anlatan Rijkaard, ''11'e 11 devam etseydik farklı olabilirdi. Çünkü maçta üstünlüğü elimize geçirmeye başlamıştık'' dedi.

Maçın başında Baros'un sakatlanıp oyundan çıkmasının kendileri için negatif bir durumu olduğunu kaydeden Rijkaard, "Kanatları çok boş bıraktık. Kanatta oynayan oyuncularımız içeriden top almayı tercih etti. Kewell'ın oyuna girmesiyle biraz daha derli toplu oynadık. Açıkçası ben bu maçtan çok ümitliydim ama olmadı. Bugün takımımın her oynayan kişisi elinden geleninin en iyisini yaptı. Böyle bir atmosferin olacağını bu statta zorlanacağımızı biliyorduk'' diye konuştu.
Maçları takım olarak kaybedip, takım olarak kazandıklarını ifade eden Rijkaard, ''Puan kaybedilmişse bunda benim de hatam vardır'' derken, bir basın mensubunun ''B planınız nedir?'' sorusu üzerine de ''Dışarıdan plan A, B, C diye konuşmak çok kolay. Taktik konuşmak istiyorsanız teknik direktör kursuna gidip, teknik adamlık yapabilirsiniz'' yanıtını verdi.

Stattaki atmosferi öven Rijkaard, ''Burada inanılmaz bir atmosfer var. Herkes burada oynamak ister'' derken, sahaya atılan yabancı maddeler için de "Bence utanç verici bir durum'' açıklamasında bulundu.

İŞTE RİJKAARD'IN AÇIKLAMALARI