Derbi sonrası futbolcuların açıklamaları

Derbinin ardından iki takım futbolcularından gelen açıklamalar şöyle oldu;

Fenerbahçe'nin takım kaptanı Alex De Souza, Galatasaray derbisinde galip geldikleri için mutlu olduklarını söyledi. Alex, maçta 2 gol atmasının ise kendisi için ayrı bir mutluluk olduğunu dile getirdi.

Derbi maçın ardından açıklamalarda bulunan Sarı-lacivertli takımın yıldız futbolcusu Alex, yaşadığı sakatlığı nedeniyle yoğun bir tedavi süreci geçirdiğini belirterek, kulüp doktorlarına teşekkür etti. Maçla ilgili ise Alex, amaçlarının maçtan galibiyetle ayrılmak olduğunu ve bunu başardıklarını ifade ederek, "Bu, hem ezeli rakibimize karşı aldığımız bir galibiyet olacak hem de liderliğimiz daha rahat olacaktı. Galip geldiğimiz ve goller attığım için çok mutluyum'' dedi.

Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda uzun yıllardır Galatasaray'ı yenmeleri ile ilgili soruya ise Alex, "Rakiplerimizin güçlü olduğu noktaları bilerek maçlara çıkıyoruz. Galatasaray ekibi kaliteli bir ekip. Galatasaray'ın gücünü biliyorduk, hafta içinde buna göre hazırlandık ve iyi hazırlandığımız için galip geldik" diye konuştu.

Alex, Colin Kazım'ın forvette oynamasıyla ilgili olarak da ''Son maçlarda asıl oynayan forvet oyuncularının sakat olmasından sonra Kazım'a şans doğdu. İki maçta da şansını iyi değerlendirdiğini düşünüyorum. Kazım'ın forvette oynamasının bizim için artı tarafı hocamıza bir alternatif daha oldu'' diyerek sözlerini tamamladı.

CRİSTİAN: "BUGÜN FANTASTİK BİR ORTAMDA MÜKEMMEL BİR DERBİ OYNADIK"

Maçtan sonra 1 yaşındaki oğlu Cristian Junior ile basın toplantısı yapan Cristian, maçta istekli ve azimli bir oyun ortaya koyduklarını söyleyerek, ''Bugün fantastik bir ortamda mükemmel bir derbi oynadık. Yakaladığımız fırsatları değerlendirseydik, daha farklı bir sonuç olurdu. Maça ilk 11'de başlayanlar ve sonradan giren oyuncularımızla, galibiyeti hak ettiğimizi düşünüyorum'' diye konuştu.

Maç öncesi ısınma sırasında Arda ile yaşadığı olayla ilgili soru üzerine Cristian, ''Gereksiz bir olay oldu. Çok fazla konuşmaya gerek yok. Bence daha önemli olan şey bugün aldığımız galibiyet. Taraftarının Arda'yı çağırdığı sırada bilerek veya bilmeyerek ayağıma bastı. Ben de bir reaksiyon olarak Arda'yı ittirdim. Sonra geldi bana bir şeyler söyledi. Sonra sizin de gördüğünüz olaylar oldu. Yani olayın başlangıcı Arda'nın ayağıma basması ve benim onu itmem oldu'' şeklinde konuştu.

Galatasaraylı futbolcu Sabri ise, Kadıköy'e galibiyet için geldiklerini ancak mağlup olduklarını belirterek, "Maçta yediğimiz golden sonra oyun düzenimiz bozuldu. Yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik ve mağlup olduk.

Arda ile Cristian itişmesiyle ilgili olarak Sabri, "Cristian kendini hala Brezilya'da sanıyor ama burası Türkiye. Böyle şeyler olur. Daha sonra zaten ortam sakinleşti"

Arda, Kadıköy'de galip gelememelerinin üzerlerinde baskı oluşturup oluşturmadığı yönündeki soruya, "Uzun yıllardır burada kazanamamamız üzerimizde baskı oluşturmuyor. Ancak şansızlığımızın da etkisi var. İnşallah bir daha ki maçta rakibimizi mağlup ederiz" şeklinde konuştu.

İŞTE FUTBOLCULARIN AÇIKLAMALARI