Dağ bisikletçilerinin yarışı nefes kesti

Nilüfer Belediyesi tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen Nilüfer Dağ Bisikleti yarışı yine çok heyecanlı bir yarışa sahne oldu.

Atatürk Kent Ormanı’nda düzenlenen zorlu parkurda 150’nin üzerinde profesyonel bisikletçi en hızlı olmak için yarıştı. Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından desteklenen yarışma sonucunda altı kategoride dereceler belirlendi.
Elit Erkekler kategorisinde Kocaeli’den Bilal Akgül birinci olurken, Aksaray’dan Halil Korkmaz ikinci, Bursa Büyükşehir Belediyesi sporcusu Gökhan Uzuntaş’da üçüncü oldu. Elit Bayanlarda İzmir’den katılan Amerikalı sporcu Erica Fendley yaklaşık 20 dakika farkla birinciliğe uzanırken, Eskişehir’den Eda Kunuk ikinci, Aksaray’dan Ayris Işık ise üçüncü oldu.
30+ Büyükler kategorisi de büyük bir çekişmeye sahne olurken, birinciliğe uzanan isim İstanbul’dan Bora Tirki oldu. İkinci İzmir’den Turgay Germen, üçüncü ise İstanbul’dan Ali İhsan Taş oldu. 40+ Büyükler kategorisinde ilk üç derece Bursalıların oldu. Birinci Yakup Eşlik, ikinci Şölen Kalpalp ve üçüncü Zafer Sayın oldu.
U23 kategorisinde 23 yaşın altında genç sporcular hızları ve cesaretleri ile izleyenleri etkilerken, mücadele sonunda birinciliğe uzanan isim Kocaeli’den Abdurrahman Dandal oldu. Kategori ikinciliğini Ankara’dan Ozan Ali Bulunmaz alırken üçüncü yine Ankara’dan İskender Özbek oldu.
Genç erkekler kategorisinde 18 yaş altında bulunan sporcuların müsabakası yer alırken Nilüfer Belediyespor’un 6 genç bisikletçisi de bu kategoride tecrübe edindi. Birinciliği Aksaray’dan İsak Ünal, ikinciliği Samsun’dan Kaan Uysal ve üçüncülüğü İstanbul’dan İsmail Demirkan aldı.
Kupa törenine Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Sami Kahveci, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Turgay Erdem, Bisiklet Federasyonu İl temsilcisi Şükrü Aydın ve çok sayıda davetli katıldı. Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Sami Kahveci, Nilüfer’de sporla iç içe bir kent meydana getirme arzusunda olduklarını belirterek, “Eminim Bu yarışma kısa zaman içerisinde Uluslararası bir boyut kazanır” dedi. Bisiklet Federasyonu İl temsilcisi Şükrü Aydın ise düzenlenen organizasyon için Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür ederken, “Çok güzel bir pistte heyecanlı bir yarışı burada bizimle paylaşan herkese teşekkür ederim” dedi.Yarışmada derecelere girenlere toplam 6 bin 500 lira ödül dağıtıldı.