Olimpiyatlara koşuyorlar

Türkiye'nin olimpiyatlardaki başarısını arttırmak amacıyla Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Olimpiyatlara Hazırlık Projesi çalışmalarına başlandı.

Söğütlü Atletizm Sahası’nda bugün ve yarın yapılacak atletizm yarışmalarında Olimpik Sporcu Yetiştirme Merkezi'ne (bay-bayan) 15 asil ve 5 yedek olmak üzere toplam 20 sporcu alınacak. Yapılacak seçmelerde belirlenecek sporcular olimpiyatlara hazırlanacak. İki gün sürecek olan yarışmalarda 1994 ile 1997 yaşları arasında bay-bayanlar 100 metre, gülle atma 400 metre uzun atlama 1500 metre yüksek atlama, çekiç atma yarışmalarına tabi tutuluyorlar. Ayrıca yarışmalarda fetih ve cumhuriyet koşusu da yapılacak. 1200 metre,1500 metre, 2000 metre ve 3000 metre koşuları yapılacak.

Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü yüzme, atletizm yelken ile eskrim branşında sağlıklı tesis altyapısı ve geniş sporcu kitlesi bulunan Trabzon’u da pilot il olarak seçerken, Atletizm il temsilcisi Yaşar Ulusoy, konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Ulusoy, söz konusu proje kapsamında, başta 2011 Gençlik Olimpiyatları olmak üzere 2012 ve 2016 Olimpiyat Oyunları’na sporcu kazandırmak amacında olduklarını söyledi. Dereceye girecek olan sporcular Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından Olimpik Sporcu Yetiştirme Merkezi’nde çalışmalarını sürdürecek