Milli futbolcu tekrar sahalarda

Fransa Ligi'nin köklü takımlarından Paris Saint-Germain'de (PSG) forma giyen milli futbolcu Mevlüt Erdinç uzun sakatlık döneminin ardından yeniden formasına kavuşuyor.

Sezon öncesi 11 milyon euro (yaklaşık 22 milyon TL) bonservis bedeliyle Sochaux'dan PSG'ye transfer olan ve Fransız basınının 'Türk Tankı' lakabını taktığı Mevlüt Erdinç, omzundaki sakatlığın ardından yeniden taraftarlarla buluşmaya hazırlanıyor. PSG formasıyla sezona çok iyi bir başlangıç yapan ve ilk 4 lig maçında 2 gol atıp takımının ligde 2. sıraya yükselmesini sağlayan Mevlüt, daha sonra omzundan sakatlanmış ve Eylül ayı başında ameliyat olmuştu. Mevlüt'ün yokluğunda ise PSG 6 maçta sadece 1 galibiyet elde etmiş ve ligde 9. sıraya kadar gerilemişti.

PSG'nin Pazar günü 60 bin kişilik Veladrome Stadı'nda oynayacağı Marsilya maçında Mevlüt'ün kadroda yer alması bekleniyor. Mevlüt, Fransız basınına yaptığı açıklamada, Marsilya deplasmanında oynamanın her PSG futbolcusunun isteyeceği bir şey olduğunu ifade ederek, PSG taraftarlarına sakatlığı boyunca kendisine verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. Mevlüt, ligde 9. sıraya kadar gerilemeleriyle ilgili olarak ise, "Yeniden zirveye çıkacağız. Benim şüphem yok. Buraya Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya geldim. PSG'yi yeniden Avrupa arenasına taşımak bizim elimizde. Bu belki zor olacak ama çalışmak zorundayız. Ligin en üst düzey 3 takımından birisi olmalıyız" dedi.