10'lar kapışacak

Avrupa heyecanının geride kalmasının ardından, tüm gözler Kadıköy'de oynanacak müthiş derbiye çevrildi

Derbi öncesi Fenerbahçe'de de Galatasaray'da da moraller en üst seviyede. Steaua Bükreş’i 1-0 yenmek sarı-lacivertlileri, Dinamo Bükreş'i 4-1 yenmek sarı-kırmızılıları oldukça motive etmiş durumda. 

Yaklaşık 9 yıla yakın bir süredir Şükrü Saracoğlu Stadı’nda ezeli rakibine hiç yenilmeyen Kanarya, bu özelliğini yine sürdürmek istiyor. Futbolcular da bu konuda hayli kararlı. Yöneticilerle zaman zaman bire bir, zaman zaman da toplu yapılan görüşmelerde derbi için iddialı mesajlar veren Fenerbahçeli futbolcular, "Galatasaray’ın hiç şansı yok. Bundan önceki yıllarda olduğu gibi yine Kadıköy’den çıkamayacaklar. Yüzde 90 maçı kazanırız. Yüzde 10 da beraberlik şansları var. Bunun dışında bir sonucu aklımızdan bile geçirmiyoruz" diyerek ne kadar iddialı olduklarını ortaya koyuyor.

Ezeli rakibini Şükrü Saracoğlu Stadı’nda tam 9 sezondur yenemeyen sarı-kırmızılı takım, bu defa istatistiklerin yönünü değiştirmeyi hedefliyor. Özellikle de futbolcular bunun için oldukça kararlı. Dinamo Bükreş maçını farklı bir şekilde kazanan Galatasaraylı oyuncuların, karşılaşmadan sonra soyunma odasında ant içerek F.Bahçe ile oynayacakları derbimücadelesini kazanma sözü verdikleri öğrenildi.

Bu arada Fenerbahçe karşına ilk defa '10' numaralı forma ile çıkacak olan Arda Turan, takım arkadaşlarına liderlik ederek takımını galibiyete taşımak istiyor. Fenerbahçe'nin '10' numarası Alex de takım arkadaşlarına bu maçın önemini sık sık vurgulayıp bu sezon da derbiyi kazanıp Galatasaray'ı evine puansız göndermenin hesaplarını yapıyor. Derbide gözler her iki takımın '10' numaralı yıldızlarında olacak.