Dinamo Bükreş'i yenersek gruptan çıkarız

UEFA Avrupa Ligi'nde oynayacakları Dinamo Bükreş maçı öncesi Rijkaard, Florya'daki basın toplantısında iddialı konuştu.

“Dinamo Bükreş maçında alacağımız bir galibiyet, gruptan çıkmamız için bize çok yardım edecektir” ifadesini kullanan Hollandalı hoca, “Şubat ayında Avrupa’da olmayı başarırsak, devre arasında yapacağımız çalışmalarla birlikte hedeflerimize daha emin adımlarla yürüyebiliriz” diye görüş bildirdi. Eleştirilere saygı duyduğunu kaydeden Rijkaard, şöyle devam etti: “Futbolu herkes biliyor. Bunun için eleştirilmem normal. Ama ben daha iyi biliyorum ve iyi yolda olduğumuzu söylüyorum.
4-3-3 sistemi iyi işleyen bir sistem. 4-4-2’ye dönmek orta sahamızı zayıflatır, işimizi zorlaştırır. Nonda ve Baros maç içinde birlikte oynayabilir.” 47 yaşındaki hoca, iki takım çalıştırma tecrübesi olmadığını ve Türk Milli Takımı’nı çalıştırmayı düşünmediğini de sözlerine ekledi.

ASLAN’DA SON DAKİKA
Cim Bom’un son çalışmasına yorgun olan Hakan Balta ve sakatlığı süren Emre Aşık katılmadı. Teknik direktör Rijkaard, hafif bir sakatlığı olduğu belirlenen tecrübeli orta saha oyuncusu Mustafa Sarp’ın durumunun ise ciddi olmadığını açıkladı. Galatasaray Yönetimi, takımın bu karşılaşmaya mor formayla çıkacağını açıkladı. Biletleri günler öncesinden tüketen Sarı-Kırmızılı taraftarlar da tek yürek halinde 90 dakika boyunca takımlarını desteklemeye hazırlanıyorlar.