NBA latin kültürüne yöneliyor

Latin kültüründen gelen Amerikalılar, lig yöneticilerinin iştahını kabartıyor. Yöneticiler artan nüfusu, gençliği ve parasal gücü nedeniyle, 'Hispanik' diye tanımlanan bu kitleyi cezbetmeye çalışıyor.

Georgia Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmaya göre, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki hispaniklerin alım gücü, 2013'te yaklaşık bir buçuk trilyon doları bulacak.

NBA yönetimi de taraftarlarının yaklaşık yüzde 15'ini oluşturan hispaniklere yönelik bir pazarlama kampanyası başlattı. 'Ene-be-a' adlı kampanya kapsamında televizyon, internet ve radyo reklamları yayımlanacak; özel etkinlikler düzenlenecek ve ürünler çıkarılacak. Hispanik NBA taraftarları için bir de yeni web sitesi hazırlandı.

Ligin Amerikalı Hispanik Pazarlama Birimi'nin başında bulunan Saskia Sorrosa, kampanya sayesinde mevcut taraftarlarıyla daha iyi iletişim kuracaklarını, kapsayıcılık ve kültürel açıdan uyumluluklarını artırarak yeni taraftarlar kazanacaklarını söyledi.

NBA'de oyuncuların da bir kısmı Hispanik kültürden geliyor. Ligin 2009-10 sezon öncesi kadrolarında altı Latin asıllı Amerikalı, 19 da İspanyol veya Latin Amerikalı oyuncu bulunuyor.