Kara Kartal 1 puanı kaptı

Şampiyonlar Ligi'ndeki temsilcimiz Beşiktaş, grubundaki 3. maçında deplasmanda Alman ekibi Wolfsburg'la 0-0 berabere kaldı.

Şampiyonlar Ligi’nde gecenin en kritik sınavlardan birisi olan Almanya’daki mücadeleye ev sahibi ekip baskılı başladı.

Sağdan taraftan ataklarla yüklenen Wolfsburg, ilk dakikalardan itibaren oyunu Beşiktaş yarı alanına yıktı. Sol kanattan oldukça etkili ataklar geliştiren ve hücumlarını sık sık bu bölgeden başlatan Alman temsilcisi, 10. ve 17. dakikalar arasında ciddi pozisyonlar yakaladı ancak Rüştü’yü geçemedi.

Orta alanda uyguladıkları baskıyla ataklarını geliştiren Wolfsburg, Grafite ve Dzeko’yu pozisyona sokmaya çalıştı.

Orta sahayı çok iyi kullanan ve hücuma çıkmakta güçlük çekmeyen Almanlar zaman zaman heyecanlı anlar yaşatsalar da ilk 45 dakika 0-0 sona erdi.

İkinci yarıya da ilk devredeki temposuyla başlayan Wolfsburg, baskılı oyununun neticesinde Siyah Beyazlıları geriye hapsetti ve ileri çıkmasına izin vermedi.

60. dakikadan sonra rakibinin üzerine gitmeye başlayan Beşiktaş, Nihat ve Bobo ile rakip kalede kendisini göstermeye başlasa da beklenen gol bir türlü gelmedi.

Kontra ataklarla gol arayan Kara kartal, Grafite'nin 74. dakikada oyundan atılmasıyla 10 kişi kalan Wolfsburg karşısında oyunun kontrolü ele aldı.

Rakip yarı alanda daha sık gözüken ve Tello-Tabata değişikliğiyle daha fazla top tutmaya başlayan Siyah Beyazlılar, Uğur İnceman ve Nobre'yi de oyuna sokarak rakibini daha fazla sıkıştırdı ancak beklenen gol bir türlü gelmeyince karşılaşma 0-0 sona erdi.

Grup ikinciliği için şansını devam ettirmek isteyen Beşiktaş, deplasmandan çıkardığı 1 puan ile Şampiyonlar Lig’indeki ilk puanını almış oldu.