Denizli: Puan almaya geldik

Futbolda Avrupa Şampiyonlar Ligi (B) Grubu'nda yarın Almanya'nın Wolfsburg takımıyla deplasmanda karşılaşacak olan Beşiktaş'ta, teknik direktör Mustafa Denizli, puan almak için Almanya'ya geldiklerini söyledi.

Mustafa Denizli, Beşiktaş'ın Avrupa'da var olduğunu mutlaka göstereceklerini ve ilk etap olarak bunu yarın yapacaklarını bildirdi.

Maçın yapılacağı Wolfsburg Arena Stadı'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Denizli, ''Hiçbir teknik adam bu tür hesapları yapar mı bilemiyorum ama ben yapmam. Beşiktaş olarak içeride ve dışarıda her maç anlayışımız 3 puan üzerinedir. Daha önceki maçlarda aynı düşünceyi taşıdık'' dedi.

Almanya Ligi Şampiyonu ile Türkiye Ligi Şampiyonu'nun yapacağı maçın sonucunun tamamıyla ortada olduğunu belirten deneyimli teknik adam, şöyle konuştu:

''Biz düşündüklerimizi sahaya yansıttığımız CSKA Moskova ve Manchester United maçlarında gol sıkıntısı çektik. Pozisyon sıkıntısı yaşamadık ve yarın da bu pozisyonları yaratacağımızı düşünüyorum. Özellikle Wolfsburg maçı bizim düşündüğümüz puan barajını yakalamak için son derece önemli. Ekibimin bu düşünceyi gerçekleştiren bir maç yapacağı ve bunu başaracağına tüm kalbimle inanıyorum. Kısacası buraya puanlar veya en kötü şartlarda puan almak için geldik ve bunu başaracağız.''

Bir gazetecinin, bu maçın ''tamam mı veya devam mı'' niteliğinde olup olmadığını sorması üzerine Denizli, ''Bunu söylemek için 6 maçın sonuçlanması lazım. Grubun peşin favorisiyle içeride bizim gibi olan rakibiyle dışarıda oynadık, diğerini yarın oynayacağız. Bu maçların İstanbul ayağını oynamadan tamam veya devam diyemeyiz. Bizim düşüncemiz yola devam etmek, bunu yapmak içinde herşeyi yapacağız'' dedi.

Deneyimli teknik adam, futbolcularıyla ilgili değerlendirmeyi yapmasının mümkün dolmadığını, tüm futbolcuların görev yapacak düzeyde olduklarını kaydetti.

Denizli, ''Benim için önemli olan rakibin profiline göre kullanabileceğim oyuncuları çıkarabilmektir. Zaman gelecektir Türk futbolcu sayısı takımda fazla olacaktır, zaman gelecek diğer futbolcuların sayısı fazla olacaktır'' diye konuştu.

VFL Wolfsburg'un, Beşiktaş'ın yaşadığı sıkıntıların belli bölümlerini yaşayan bir takım olduğuna işaret eden Denizli, sezonu şampiyon kapatan takımların yaşadığı bir sendromun oluştuğunu ve kendilerinin bunu değiştirmeye çalıştıklarını dile getirdi.

''ERNST TAKIMA ERKEN UYUM SAĞLADI''

Beşiktaş'ın 2 Alman futbolcusu Fabien Ernst ve Michael Fink'in kadrolarında görmek istedikleri oyuncular olduklarının altını çizen Denizli, Fabian'ın çok kısa sürede hem takıma hem kente uyum sağlamasına karşın Fink'in uyum süresinin daha uzun süre aldığını, ancak bunların öneminin pek bulunmadığını söyledi.

Avrupa Şampiyonlar Ligi'nin zorlu bir yol olduğunu vurgulayan Denizli, grupta başlangıçta 7-8 puan hedeflediğini, alınacak 6 puanın dahi ligi sürdürmelerini sağlayabileceğine dikkati çekti.

Denizli, VFL Wolfsburglu futbolculardan çekindiği bir isim olmadığını ancak hangi maçta hangi futbolcunun performansının yüksek olduğunu kestirebilmenin zor olduğunu belirterek, rakipte Simoviç, Graffite ve Dzeko'nun, Almanya Ligi şampiyonluğunda çok önemli rol oynadıklarını hatırlattı.

Basın toplantısına katılan Beşiktaşlı futbolcu Uğur İnceman ise VFL Wolfsburg'un hücum hattı iyi bir takım olduğunu, ancak her takımda olduğu gibi zaafları olduğunu belirterek, ''Bu zaafları iyi değerlendirip, yarın maçta 3 puan alarak yolumuza devam etmek istiyoruz'' dedi.

Son zamanlarda maçlarda fazla oynayamadığını hatırlatan İnceman, ''Hepimiz çalışıp bu takımda başarılı olmaya çalışıyoruz. Hocanın takdiridir saygı duymalıyız. Bundan sonraki dönem için geçerli olur mu bilemem buna herkes saygı göstermeli'' diye konuştu.

BEŞİKTAŞ, HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI

Öte yandan Beşiktaş, VFL Wolfsburg maçı öncesi son antrenmanını yaparak maç saatini beklemeye başladı. Maçın yapılacağı Wolfsburg Arena Stadı'nda ilk 15 dakikası basına açık gerçekleştirilen antrenmanda futbolcular, ısınma hareketleri ve koşu yaptılar. Antrenmanda teknik direktör Denizli'nin, çimlere sert bir biçimde basarak sahanın zeminini kontrol ettiği görüldü.

Beşiktaş'ın yarınki maça Rüştü, İbrahim Toraman, Sivok, Ferrari, İbrahim Üzülmez, Ekrem, Fink, Ersnt, Tabata, Tello, Bobo veya Nihat'dan oluşan ilk 11 ile çıkması bekleniyor.

Öte yandan Yusuf Şimsek'in, idrar yolları enfeksiyonu nedeniyle maç kadrosunda yer almayacağı öğrenildi.