Cim-bom mor formayla çıkacak

Fenerbahçe ile Galatasaray taraftarları arasında haftalardır espri konusu olan “Kadıköy'de mor forma” söylentileri gerçek oluyor. Sarı kırmızılı takım, pazar günü Kadıköy'de oynayacağı Fenerbahçe derbisine '2288' kod numaralı mor formayla çıkmayı planlıyor.

Hatırlanacağı üzere Galatasaray’ın geçen hafta Trabzonspor ile oynadığı karşılaşmada sarı kırmızılı taraftarlar, “Formamıza laf edenlere inat, morartmaya geliyoruz” yazılı pankart açmıştı. Taraftarlardan gelen talebi değerlendiren yöneticiler, Şükrü Saracoğlu Stadı’ndaki derbi maça mor formayla çıkmayı gündeme aldı.

Fenerliler mor pankart açacak Maçlarda takımların hangi formaları giyeceği, iki kulüp yöneticilerinin kendi aralarında yaptıkları görüşmeler sonrasında belirleniyor. Galatasaray deplasman takımı olduğu için bu konuda öncelik Fenerbahçe’de. Ev sahibi takım eğer lacivert formasını giyeceğini bildirirse, mor ona yakın bir renk olduğu için Cimbom bu formasını giyemeyecek. Ama sarı lacivertli yöneticiler klasik çubuklu veya sarı ağırlıklı formalarla çıkacaklarını belirtirse, Galatasaray mor forma giyecek. Kurallara göre forma seçimleri maç sabahı yapılıyor. Ancak, karşılaşma her iki takım için de çok önemli olduğu için, bu seçimin cuma günü yapılması bekleniyor. Eğer mor forma kesinleşirse, Galatasaray Kulübü taraftarlarına, “Derbiye mor formayla gelin” çağrısında bulunacak.

Öte yandan, Fenerbahçeli taraftarların da mor forma için özel hazırlık yaptığı ve karşılaşmada mor renkli pankartlar açacağı belirtildi.