Derbinin 11'leri belli oldu

Süper Lig'de haftanın maçı bugün saat 20.00'de Ali Sami Yen Stadı'nda oynanacak... İstanbul'da oynanan lig maçlarına bakıldığında, özellikle son yıllarda Galatasaray'ın büyük üstünlüğü göze çarpıyor.

Bir tarafta lider Fenerbahçe’yle puan farkının daha da fazla açılmasını istemeyen Galatasaray, diğer yanda giderek uzaklaştığı zirve yarışına yeniden ortak olmak isteyen Trabzonspor... İki takım arasında İstanbul’da oynanan lig maçlarına bakıldığında, özellikle son yıllarda Galatasaray’ın büyük üstünlüğü göze çarpıyor. Cim Bom, son 4 sezonda Bordo-Mavili ekiple sahasında oynadığı lig maçlarının tamamını kazandığı gibi, rakip filelere 10 gol gönderdi, kalesinde ise sadece 2 gol gördü. Genel lig toplamında ise Aslan’ın 31, Trabzon’un 21 galibiyeti bulunuyor, berabere biten maç sayısı 18. Galatasaray’ın attığı 89 gole, Karadeniz temsilcisi 75 golle yanıt verdi.

Mustafa Sarp ceza sınırında
Bu kritik mücadele öncesi Sarı-Kırmızılı takımda Mustafa Sarp sarı kart sınırında bulunuyor. Tecrübeli futbolcu bugün kart görürse, haftaya Fenerbahçe karşısında forma giyemeyecek. Aslan hafta içinde de Avrupa Ligi’ndeki rakiplerinden Dinamo Bükreş ile kozlarını paylaşacak. Trabzonspor’da ise ceza sınırında oyuncu yok.

Galatasaray
Leo Franco
Sabri
Gökhan
Servet
Hakan
Mustafa
Ayhan
Keita
Arda
Aydın
Baros
Teknik Direktör: Frank Rijkaard

Trabzonspor
Sylva
Tayfun
Giray
Egemen
Ferhat
Serkan
Selçuk
Colman
Alanzinho
Gabriç
Umut
Teknik Direktör: Hugo Broos

Stat: Ali Sami Yen
Saat: 20.00
Yayın: Lig TV