Daum'a kötü ünvan

Fenerbahçe'nin tecrübeli teknik direktörü Christoph Daum, Alman haber sitesi News.de'nin hazırladığı dünyanın en ünlü yalancıları listesinde 1. sırada yer aldı.

İnsan psikolojisi ve yalancılık üzerine hazırlanan özel haberde Fenerbahçe’nin hocası Daum’la ilgili şu ifadeler yer aldı: “2000 yılında futbol antrenörü Cristoph Daum, kokain kullanmadığı yönünde oldukça emin ve net açıklamalar yapıyordu. Hatta gönüllü olarak saç örneği verdi. Ancak bu saç kendisine pahalıya mal oldu. Zira yapılan testler sonrasında saçında kokain kullandığını gösteren önemli deliller ortaya çıktı.”

LİSTEDE YER ALAN ÜNLÜLER

1 Cristoph Daum: Kokain kullanmadığına dair çok net açıklamalar yaptı. Ancak yapılan testler sonunda bunun doğru olmadığı ortaya çıktı.

2 Bill Clinton: ABD eski Başkanı, 1998 yılında sekreteri Monica Lewinsky’le cinsel ilişkide bulunmadığını iddia etmişti. Ancak daha sonra bunu itiraf etmek zorunda kaldı.

3 Pinokyo: Carlo Collodi’nin meşhur hayali kahramanı.Yalan söylediğinde burnu uzayan Pinokyo, yalancılık konusunda var olduğundan bu yana sembol oldu.

4 Walter Ulbricht:
Alman Sosyalist Partisi’nin lideri.Berlin Duvarı inşa edilmeden 2 ay önce “Kimsenin Berlin’de duvar yapmak gibi bir niyeti yok” demişti.

5 Collin Powell: ABD eski Savunma Bakanı.Irak Savaşı’nın devam ettiği süre boyunca yaşanan katliamları örtbas etmeye çalıştı.

6 Yalancı Jakob:
İkinci Dünya Savaşı sırasında Polonya’da arkadaşlarına umut dağıtmak için savaşın sona erdiğini radyodan duyduğunu sürekli olarak anlatan bir roman kahramanı.

7 Richard Nixon:
Watergate Skandalı’nda ofisine dinleme cihazı konulmuş, Vietnam Savaşı ve seçim çalışmalarıyla ilgili söyledikleriyle istifaya zorlanmıştı.

8 Münchausen Baronu: 18. Yüzyıl’da yaşadı ve top mermisiyle Ay’a gittiği yalanını söylemesiyle tarihe geçti.

9 Uwe Barschel:
1988’de yürüttüğü seçim çalışmalarına hile karıştırmakla suçlanan Schleswig-Holstein eyaletinin başkanı. Söylediği yalanlar nedeniyle istifa etmek zorunda kaldıktan kısa bir süre sonra odasında ölü bulundu.

10 Karl May: Almanya’da Vahşi Batı’da yaşadıklarını anlatan romanlarla meşhur oldu. Daha sonra oraya hiç gitmediği ortaya çıktı.

11 Erik Zabel: Eski Alman bisikletçi. Yıllarca doping kullandığını reddetti. 2007 yılında gözyaşlarıyla düzenlediği bir basın toplantısında bunu itiraf etti.