Trabzonspor atak oynayacak

Hugo Broos, Galatasaray maçında takımı sahaya 3 savunma, 3 forvet oyuncuyla oynatıp hücum ederek rakibini yenmeyi planlıyor

Ligde istediği sonuçları alamayan ve lider Fenerbahçe’nin 14 puan gerisine düşen Trabzonspor’da topun ağzında olan teknik direktör Hugo Broos büyük bir risk almaya hazırlanıyor. Belçikalı hoca, 21 golle Süper Lig’in en skorer takımı olan Galatasaray’ın karşısına 3’lü defansla çıkmayı planlıyor.

Göreve geldiği günden bu yana sistem arayışı içinde olan, hazırlık maçlarında takımı 4-3-3 oynattıktan sonra 4-4-2’ye dönen tecrübeli teknik adam Ali Sami Yen’deki maçta takımı sahaya 3-4-3 sistemiyle sürmeye hazırlanıyor. Defans bloğunu Song, Egemen ve Giray üçlüsünden oluşturmayı planlayan, Belçikalı teknik adam orta sahada ise Serkan, Colman, Selçuk ve Tjikuzu’ya görev verecek.

Savunmada oyuncu sayısını bir kişi eksilten Belçikalı hoca forveti de üçleyecek. İleri uçta oynatmayı planladığı Gabriç ve Umut ile dünkü çalışmada özel olarak ilgilenen Broos, bu futbolculardan maç sırasında sürekli olarak yer değiştirmelerini istedi. Gökhan’la milli takımdan dönüşünde konuşacak olan bordo-mavili hoca, “G.Saray karşısında yakalanan her pozisyon çok önemli. Bu maçta diğer maçlarda olduğu gibi bol pozisyon bulamayabiliriz. Pozisyonları cömertçe harcamayın” dedi.

Galatasaray’ın bu sezon oynadığı tüm maçları kasetlerden izleyen tecrübeli teknik adamın yardımcılarıyla yaptığı toplantıda oynadığı büyük kumarın nedenini “İlerideki adamları çok etkili. Kazanmak istiyorsak bu oyuncuların kale önünde topla buluşmasının önüne geçmeliyiz. Bu nedenle gerçek savunmayı orta sahada yapmamız gerek” sözleriyle açıkladı.