Gökçek: Lig iptal edilebilir

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Gökçek, Ankaraspor'un Uluslararası Spor Mahkemesi'ne(CAS) itiraz edeceğini ve kesinlikle lige döneceğini söyledi. Gökçek, CAS'ın kararı sonrasında ligin iptalinin de gündeme gelebileceğini kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankara'nın Başkent oluşunun 86. yıldönümü nedeniyle Gençlik Parkı'ndaki Gençlik Merkezi'nde bir resepsiyon verdi. Resepsiyona ev sahipliği yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Ankara'nın başkent olmasının Atatürk'ün bir hediyesi olduğunu söyledi. Atatürk'ün bugün yaşamış olsa, Ankara ile iftihar edeceğine inandığını aktaran Gökçek, yaptıkları çalışmalar sayesinde Avrupa'dan 3 ödül aldıklarını hatırlattı. Resepsiyon nedeniyle Ankara Kulübü Seğmenler ekibi bir gösteri sundu. Gösteriden sonra Başkan Gökçek, resepsiyona katılan konuklarla sohbet etti.

Resepsiyon çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Gökçek, Ankaraspor'un ligden düşürülmesinin ardından yöneticilerin kendisini ziyaretinde CAS'a kesinlikle başvuracaklarını söylediklerini aktardı. Görüşmede, CAS'a ve diğer bütün hukuki yollara başvurmaya kararlı olduklarını gördüğünü söyleyen Gökçek, "Benim kişisel kararım, tabi ne derece doğrudur, bekleyip göreceğiz. CAS'tan iptal kararı çıkar. Çünkü, CAS'ın aynı konuda Avrupa'da verilmiş örnek kararı var. O örnek karara göre de Ankaraspor tekrar lige döner. Lige dönünce o lig ne olur. Vallahi ben de bilmiyorum. Düşünün ki, bir ay sonra CAS bu kararı vermiş, 12-13 maç oynanmış olacak. Oynanmış olan maçlardan sonra Ankaraspor diğerlerine nasıl yetişecek. Arkası arkasına maç oynarsa ne kadar daha ligde olacak. Yani ligin iptali bile gündeme gelebilir tabi. Bu müracaata, mahkeme kararlarına bağlı bir olay. Bu konuda tek sorumlu var. O da, direkt Federasyon, başka herhangi bir kimse değil. Federasyon artık bunun hesabını Türkiye'ye ve tüm spor camiasına verir" dedi.