'T.C vatandaşı Çakma Seyirci olmaz'

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Türkiye'nin 2010 Dünya Kupası elemelerinde Ermenistan ile yapacağı maçla ilgili, ''Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı, hiç bir şekilde ''çakma seyirci'' olmaz orada. Kimi getirirseniz getirin, seyirci seyircidir, gelip orada ülkemize destek verecektir'' dedi.

Yunus Akgül, bir gazetenin ''Ermenistan maçına çakma seyirci'' başlığıyla yer alan haberiyle ilgili yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü (GSGM) olarak, özerk federasyonu bulunan Türk futboluna destek olmaya çalıştıklarını belirtti. Futbolun, ''yüzyılın oyunu'' olduğunu ifade eden Akgül, ''Bu anlamda kalbimiz milli takımla birlikte'' dedi.

Statların yönetimlerinin, kulüplerle birlikte GSGM'de olduğunu hatırlatan Akgül, maçın yapılacağı Bursa'daki il müdürlüğünün gerekli bütün hazırlıkları yaptığını, oradaki ciddi çalışmada, kendileri açısından bütün hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının, hiç bir şekilde ''çakma seyirci'' olmayacağına dikkati çeken Akgül, ''Kimi getirirseniz getirin, seyirci seyircidir. Gelip orada ülkemize destek verecektir'' diye konuştu.

Çeşitli maçlardan sabıkalı olan insanları, Şiddet Yasası gereği, belli dönemlerde göz altında tuttuklarını belirten Akgül, ''Orada farklı bir maç oynanıyor. Bu anlamda tedbirler alındı. Daha önceki maçlarda olay çıkaran insanlar denetim altında tutuluyor. Eğer kastedilen buysa, bunu yapmak zorundayız ama oraya gelen, hiç bir şekilde çakma seyirci olmayacak, Türkiye'yi destekleyecektir'' ifadelerini kullandı.