Başkan'dan Rijkaard ve Elano yorumu

Başkan Adnan Polat Elano'ya sahip çıkarken Rijkaard konusunda da noktayı koydu

Galatasaray Kulübü Başkanı Adnan Polat, Kuşadası Galatasaray Taraftarlar Derneği tarafından Kuşadası Adakule Otel Balo Salonu'nda gerçekleştirilen geleneksel baloya yönetim kurulu üyeleri Haldun Üstünel, Murat Yalçındağ ve Erol Çeliker ile katıldı. Balonun bitiminde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Polat, ''Kritik bir hafta içerisindeyiz, önümüzde Trabzon, Bükreş, Fenerbahçe maçları var. Şu anda ligde puan farkı 5, bundan sonra farkın açılmasına tahammülümüz yok, böyle bir şey olursa lig yarışında çok ciddi yara alırız'' dedi.

Avrupa Kupası'nda gruptan lider çıkmayı hedeflediklerini belirten Başkan Polat, ''Avrupa kupasında grup birincisi çıkmak istiyorsak yenmek zorundayız. Zaten seyircisiz maç olacak. Bu üç hafta çok hayatidir" ifadelerini kullandı.

Elano'yla ilgili eleştiriler ve Rijkaard konularında ise Polat, "Elano'nun profesyonel performansı on üzerinden on. İşini çok ciddiye alan bir futbolcu. Saha içerisinde beklenti çok yüksek. Ama adaptasyon sürecinin belki biraz uzayacağını, sonunda Elano'nun Galatasaray'ın kurtarıcıları arasında yer alacağını düşünüyorum. Milan, Frank Rijkaard'ı alacak olsa, sezon başında Milan'a giderdi. Sezon öncesi konuştuk. Galatasaray'da olmaktan mutlu. İki yıllık da sözleşmesi var. Bu günlerde Galatasaray takımının her şeyiyle uğraşıyorlar. Herkes bir şeyler yazıp çiziyor. Ama biz, doğru bildiğimiz yolda ilerliyoruz ve de ilerlemeye devam edeceğiz'' diye konuştu.