Yiğidolar'da Ertuğral dönemi

Bülent Uygun'un, istifasının ardından, teknik direktörlük görevi için Muhsin Ertuğral'da karar kılan Sivasspor, yeni hocasına imzayı attırdı.

İmza töreninde konuşan kulüp başkanı Mecnun Otyakmaz, son yıllarda Sivasspor'un yükselen bir ivmesi olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

''Bize bu başarıları yaşatan sevgili hocamız Bülent Uygun ile maalesef bu yıl ortaya çıkan konum itibariyle yollarımızı ayırmak durumunda kaldık. Bülent hocamızın şimdiye kadar Sivasspor için yapmış oldukları ve yaşatmış oldukları başarılar için bir kere daha teşekkürlerimi sunuyorum. İnşallah önümüzdeki dönemlerde tekrar kendisiyle çalışma fırsatı bulabiliriz. Sivasspor'a ve camiasına, Sivas şehrine yaptıklarını unutmamız mümkün değil.''

Şimdi takımda yeni bir dönem başladığını ifade eden Otyakmaz, ''Muhsin Ertuğral ile önümüzdeki dönem için 1 yılı opsiyonlu olmak üzere 2.5 yıllık sözleşme imzalıyoruz'' dedi.

Ertuğral'ı tercih etmelerinin nedeninin Sivasspor'un futbol mantalitesine, anlayışına ve kulüp yapısına uygun bir teknik direktör olması olduğunu bildiren Otyakmaz, ''Gençlere önem vermesi ve geleceğin Sivasspor'unu en uygun maliyetlerde kurabileceğimiz bir hoca olduğuna inanmamızdır. İnşallah kendisinin Sivasspor'a çok büyük hizmetleri olup adını altın harflerle kulübe ve Sivas şehrine yazacaktır. Bundan en ufak bir şüphemiz yok. Kendisinden çok ümitliyiz. Sivasspor'u güzel günler beklediğini bütün kalbimizle inanıyoruz'' diye konuştu.

BÜLENT UYGUN ŞANSSIZLIK YAŞADI
Muhsin Ertuğral ise Bülent Uygun'un yaptığı başarıların ortada olduğunu belirterek, ''Maalesef biraz şanssız olduğunu düşünüyorum. Dolayısıyla dün başarılı olan bir takımın bugün kötü olmasına bir anlam veremiyorum. Zannediyorum şanssız bir durum geçirdi'' dedi.

''Her şey otomatikleşmiş bir sistem takımı kurmayı düşünüyoruz'' diyen Ertuğral, ''Geçen sene iyi olan bir takım bugün kötü olamaz. Moral ve ilgiye muhtaç olan bir takım olduğunu düşünüyorum. Zannediyorum bize öngörülen düşüncelere en iyi şekilde yardımcı olacağımı teknik açıdan umuyorum'' açıklamasını yaptı.